Olay Bağlarbaşı Mahallesi Muammer Aksoy Caddesi Mısırlıoğlu Apartmanı'nda meydana geldi. Uzun süredir böbrek yetmezliği tedavisi gördüğü belirtilen Hüseyin Aşkar, doktor oğlu ile yaşadığı evde kimsenin olmadığı sırada, pencere pervazına bağladığı ipi boynuna geçirip, kendisini boşluğa bıraktı. Bir süre sonra çevredekiler, Hüseyin Aşkar'ın bina dışında sallanan cesedini gördü. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri Aşkar'ın öldüğünü belirledi. 

Hüseyin Aşkar'ın, yakın çevresine doktor oğlu Erol Aşkar’a tedavisi nedeniyle çok yük olduğunu ve ölmek istediğini söylediği, daha önce de intihara teşebbüs ettiği öne sürüldü. Darıca'daki 1 nolu Aile Sağlık Merkezi'nden bir süre önce emekli olduğu öğrenilen doktor Erol Aşkar, babasının kendisini astığını öğrenince gözyaşlarına boğuldu. Erol Aşkar, "Meslek hayatım boyunca hep ben otopsilere giderdim. Şimdi ise ben babamı otopsiye gönderiyorum. Bu da mı başımıza gelecekti" dedi.

Hüseyin Aşkar'ın cesedi, itfaiye ekiplerince  5'inci kat penceresinden alınarak ambulansla Farabi Devlet Hastanesi Morgu'na gönderildi. 



EP(MB/AK)