Çeşitli tarihlerde yaptığı 14 ayrı konuşma nedeniyle hakkında dava açılan Tuğluk'un yargılanmasına Diyarbakır 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Tutuksuz yargılanan Aysel Tuğluk duruşmaya katılmazken, avukatı Fethi Gümüş ile Sedat Yurtdaş hazır bulundu. Duruşmada savunma yapan avukatlaran Fethi Gümüş, müvekkili hakkında eski tarihli işlemiş olduğu suçlar nedeniyle Diyarbakır 6 ve 7'nci Ağır Ceza Mahkemeleri'nde açılan davaların bu dosyayla birleştirilmesini istedi. Gümüş, şöyle dedi:

"Müvekkilim siyasetle uğraşan biridir. Söz konusu eylemler siyasi kimliği nedeni ile yapılmış olduğu basın açıklamalarıdır. Faaliyet ile eylemleri bir bütün teşkil etmektedir. Bu nedenle diğer mahkemelerdeki dava dosyalarının mahkememizde birleştirilmesini istiyoruz" dedi.

Mahkeme heyeti, sanık avukatlarının Tuğluk hakkında Diyarbakır 6 ve 7'nci Ağır Ceza Mahkemeleri'nde bulunan dava dosyalarının birleştirilmesi istemini reddederek, esas hakkında savunmalarını yapmaları için duruşmayı erteledi.

14 KONUŞMA

İddianamede, Aysel Tuğluk'un 2005-2009 yılları arasında Diyarbakır ve bölge illerinde katıldığı bazı etkinliklerde yaptığı 14 ayrı konuşmada suç unsuru tespit edildiği belirtiliyor. Tuğluk hakında bu nedenle 14 kez "terör örgütünün propagandasını yapmak" ve 1 kez 'Örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek' iddialarıyla 82.5 yıla kadar hapis cezası isteniyor.



FB(GG/İD)