İçmeler Mahallesi Susamlı Mevkii'nde saat 14.30 sıralarında makilik alanda çıkan yangın korku ve heyecan yarattı. Makilik alandaki yangın kısa zamanda Mehmet Top ve Arif Demirtokat'ın zeytin arazilerine sıçrayınca tersanedeki işçilerle birlikte Demirtokat ve Top yangına çalı çırpılarla müdahale etmek zorunda kaldı. Alevlerin zeytin ağaçlarına gittiğini gören kalp hastası 4 çocuk 6 torun sahibi 81 yaşındaki Mehmet Top'un zeytinlerini kurtarmak için verdiği mücadele görenleri etkiledi. Top çalılarla alevlere sık sık vurarak asırlık zeytin ağaçlarına ulaşmasını engelledi. Bir ara fenalaşınca oturup dinlenen Top, “Bu zeytinleri çocuğumuz gibi büyüttük. Gözlerimin önünde yanmasına izin veremem. Ekipleri bekledik ama yol uzak olduğu için gecikince ben elimden geldiğince müdahale etmeye çalıştım” dedi.

Bodrum Belediyesi'ne ait dört itfaiye aracı, iki orman arazözü ve 20 orman işçisinin vatandaşlarla birlikte müdahale ettiği yangın iki saat içerisinde kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları başlatıldı.

"SİGARA İÇTİM, SÖNDÜRÜP ATTIM"

Yangından sonra bölgede inceleme yapan polis, şüpheli olarak A.G’nin ifadesine başvurdu. A.G’nin “Sigara içtim, söndürüp attım. Biraz yürüdükten sonra bir baktım otlar tutuşmuş, müdahale ettim ama başarılı olamadım. Sigaradan mı başka bir şeyden mi çıktı bilmiyorum” dediği öğrenildi.

Yangında bir hektarlık tarım arazisi ve makilik alan zarar gördü.