Kültürpark'ta yapılan ana sponsorluk tanıtım toplantısına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve İZFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Kocaoğlu, TANSAŞ adına Migros Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Özaydınlı, İZFAŞ Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi ve Genel Müdürü V. Mehmet Şakir Örs, Migros Grubu Genel Müdürü Özgür Tort, Genel Müdür Yardımcısı Şevki Tuncer, İZFAŞ Genel Müdür Yardımcısı Zeki Karatay, İZFAŞ Genel Müdür Yardımcısı Şule Keskiner, İZFAŞ çalışanları ve TANSAŞ'ın gönüllü fuar elçileri olan mağaza çalışanları katıldı.

"İZMİR TURİZMİ İÇİN ÖZEL TEŞVİK İSTİYORUZ"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu kentteki altyapı eksikliklerini hızla tamamlayacaklarını söyledi. Kocaoğlu, "İzmir'den doğan, büyüyen TANSAŞ'ın, bir Türkiye markası haline gelmesi, ülkenin ilk ve en önemli fuarı olan İEF'ye anasponsor olması hepimizi son derece mutlu etti. İzmir ilklerin kenti ama İzmir 1980'li yıllardan itibaren uzunca bir süredir çeşitli nedenlerden dolayı diğer kentlerimizin büyüme trendinin biraz altında bir büyüme süreci yaşadı. 2011'e kadar. İzmir, büyüme trendinin düşüklüğünden dolayı çeşitli eksiklerini tamamlayamamış bir kent görünümündeydi. Hızlı bir şekle altyapı eksiklerini tamamladık, 2 sene daha sürdürüp yüzde 95 oranında tamamlayacağız. Kültür, sanat, turizm altyapısının hepsini tamamlıyoruz. Sanayimiz büyüyor. İzmir'in biraz olsun hamle yapması için sağlık gibi, tarih gibi belli turizm dallarında özel konularda teşvik alması lazım. Bunları merkezi yönetimden talep ediyoruz" dedi.

İzmir'in, son yıllarda hızla büyüdüğünü belirten Kocaoğlu, "İzmir kendi konumuna göre merkezi bütçeye en fazla katkı koyan bir kenttir. 2011 yılında, dünyada en hızlı büyüyen 200 kent arasından 4'ncü kent olduk. Şimdi hepimize düşen bir görev var. Bu büyüme trendini sürdürerek İzmir'in görece kaybetttiği yılların eksiklerini telafi etmeliyiz. Biz bunu başaracağımıza inanıyoruz ve bu inanç ve iradeyle yolumuza devam ediyoruz. Şu anda ihalesi devam eden, Kamu İhale Kurumu'na (KİK) yapılan itirazlardan dolayı Gaziemir'deki 113 bin metrekarelik kapalı teşhir alanıyla 337 bin metrekarelik yeni fuar alanımızın temelini atmak için kulağımız kirişte ihale sonucunu bekliyoruz. Beş misli büyüttüğümüz bu alanda Türk fuarcılığına ayrı bir boyut getireceğimize inanıyoruz. Umarım bir aksilik olmaz, temelini hep birlikte atarız" diye konuştu.

İZMİR'E MİNNET BORCU ÖDÜYORUZ

Migros Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Özaydınlı, konuşmasında, "Şehirleri şehir yapan sosyal ve kültürel yaşamlarının renk zenginliğidir. Ticari gelişim ise sosyal ve kültürel yaşama can ve güç veren unsurdur. İzmir, sosyal ve kültürel yönü ile diğer kentlerimizden kendisini farklılaştırmayı başarmış ve ekonomik yönü güçlü örnek bir kentimizdir. Tansaş; 27 yıl önce İzmirlilerin gereksinmelerini karşılamak üzere doğdu, gelişti ve İzmirliler ile bütünleşerek tüm Egelilerin sevgisini, güvenini kazandı. Kurulduğunda 20 yaşlarında olan Egeliler bugün 3'üncü kuşaklarına doğru Tansaş ile birlikte yol alıyorlar. Tansaş son iki yıldır doğduğu topraklara olan minnet borcunu ödemek için Ege'ye odaklanma kararı alarak başta İzmir olmak üzere tüm Ege'de yatırımlarını hızlandırdı. Tansaş olarak, İzmir'in ekonomisini ve sosyal yaşantısını daha da canlandırmak amacı ile İzmir Fuarına ana sponsor olmaya karar verdik" dedi.

TANSAŞ SOKAĞI KURULACAK

TANSAŞ fuara özel ürünler ve kampanyalar yapacak. Fuar süresince sürpriz şovlar, gösteriler ve konserler gerçekleştirecek. Çocuklar için ise her gün oyun, animasyon ve şovlar düzenlenecek. Toplantıda fuar sürecince fuar alanı ve dışında düzenlenecek etkinliklerin duyurulması ve icrasında 3 bin 250 Tansaş çalışanı gönüllü olarak görev alacak. Fuar boyunca tüm Tansaş mağazalarında fuar logolu tişört ve şapkaları ile hazır bulunacak olan Tansaş personeli, mağazalardan fuara yönlendirme için davetiye ve bilet de dağıtacak. Tansaş tedarikçileriyle birlikte İEF'nin tasarım temasına uygun stantları ile Tansaş Sokağı kuracak. Burada ziyaretçilere sürpriz hediyeler de verilecek.



UB (AÖ/AAA)(FOTOĞRAF)