Merkez Toroslar İlçesi Çopurlu Köyü piknik alanında gerçekleştirilen etkinliğe Vali Hasan Basri Güzeloğlu, eşi Ayşe Güzeloğlu ile birlikte katıldı. Vali Güzeloğlu, piknik alanına gelişinde çocuklarla ilgilenerek hatıra fotoğrafı çektirdi. Güzeloğlu, projeyi hayata geçirenleri kutladı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından, çocuklardan başlayarak, yaşlılara kadar yapılan sosyal yardımların Mersin genelinde güzel bir şekilde devam ettiğini belirten Güzeloğlu, "Amacımız sadece ve sadece vatandaşımızın mutluluğu, yüzünün gülümsemesi ve geleceğe güvenle bakabilmesidir. Devlet olarak amacımız budur. 'İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın' düşüncesinden hareketle, Mersin sınırlarında yaşayan, Mersin'e gelerek ailesi ile birlikte geleceğini Mersin'de düşünen herkesin, her nerede yaşarsa yaşasın, mutlu olması ve beklentilerinin karşılanması temel hedefimizdir. Bu doğrultuda Bakanlığımız ve tüm kurumlarımız büyük bir inanç ve kararlılıkla çalışmaktadır. Devletimizin himayesindeki yuvalarımızdan yurtlarımıza ve bakım evlerimize kadar her noktadaki vatandaşlarımızın mutluluğu en büyük amacımızdır" dedi.

'81 iliz, piknikteyiz, biz bir aileyiz' projesinin Mersin'in rengini ve zenginliklerini ön plana çıkaran önemli bir etkinlik olduğunun altını çizen Güzeloğlu, "Bu pikniğimizde her biri ülkemizin değişik köşesindeki 7'den 77'ye vatandaşlarımızla kaynaşmaya ve beraberliğimizi pekiştirmeye olanak sağladık. Allah bizlere hep böylesi coşkulu günlerde buluşmayı nasip etsin. Birlik ve beraberliğimizi daim etsin. Allah, milletçe bir ve beraber olarak daha güzel bir geleceğe inançlı bir şekilde hep birlikte ulaşmayı nasip etsin" diye konuştu.

Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Ömer Bozoğlu ise Bakanlık olarak yürüttükleri politikalar kapsamında aileyi bir bütün olarak değerlendirdiklerini ve bu çerçevede çalışma yürüttüklerini söyledi.

Konuşmaların ardından etkinliğe katılan çocuklara ve ailelerine yemek dağıtıldı. Ancak dağıtım sırasında yaşanan kargaşadan dolayı izdiham oluştu. Dağıtılan yemekleri almaya çalışan çocuklar ezilme tehlikesi geçirdi. Görevliler yaşanan kargaşayı önlemekte zorlanırken, bazı vatandaşlar bu duruma tepki gösterdi.

Etkinliğin sonunda Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, eşi Ayşe Güzeloğlu ile birlikte etkinliğe katılan çocuklar ve aileleriyle halay çekti.