Kent merkezindeki Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan sendika üyeleri okudukları basın açıklamasında hükümetin zam politikasını protesto etti. Memurun evlenmeye bile cesaret edemeyeceğini söyleyen sendika üyeleri daha Faikbey Caddesi üzerindeki at heykeli önünde toplandı. Davul-zurnalı, alkış ve ıslıklı eyleme katılanlardan bir bölümü at heykelinüzerine çıkıp Türk Bayraklarını salladı.

Eğitim-Sen ve Kamu-Sen’in at heykeli önündeki ortak basın açıklaması yapılırken evine giderken, kalabalığı gören Dilber Gül, bunun nedenini öğrenince ellerini açıp onlar için dua okumaya başladı. Gül, "Bu insanlar Müslaman değiller mi? Durumları daha iyi olsun diye dua ettim. Size kurban olayım. Ben de para olsa şu an bunlara verirdim. Yazık değil mi? diye konuştu.

Sendikacılar saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ardından halay çekmek istedi. Ancak yerin dar olması nedeniyle eylemci memurlar polisten 15 dakikalığına caddeyi kullanmak için izin istedi. Polisin izin vermesi üzerine halay caddeye taşındı. Trafik polisleri Atatürk Caddesini trafiğe kapatmak için kavşaklara koşarken, sendika üyeleri de uzun süre polisleri bu davranışları için alkışladılar. Çekilen halayların ardından grup dağıldı.



BA(KS/İD)