Eşi bir süre önce ölen emekli 2 çocuk babası Arif Ceylan, evde birlikte yaşadığı bekar oğlu Saadettin Ceylan ile dün Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na yardım talebinde bulunmaya gitti. Arif Ceylan, Valilik girişindeki polise başvurup oğlunun kendisini eve kilitleyerek şiddet uyguladığını iddia etti. Saadettin Ceylan, gelen polis ekibi tarafından gözaltına alındı.

Elindeki bastonuyla güçlükle yürüyen Arif Ceylan, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ndeki doktor raporunun ardından karakolda oğlundan şikayetçi oldu. 

'BANA SOPA ATIP DURUYOR'

İfadesinden sonra huzurevine başvuruda bulunmak üzere karakoldan çıkan Arif Ceylan, oğlunun 10- 12 yıldan bu yana kendisine şiddet uyguladığını ileri sürdü. Arif Ceylan, şöyle dedi:

"Bana sopa atıp duruyor. İş yok, güç yok. Zaten rahatsızım, artık canıma tak etti. Dışarıya çıkarmıyor. 'Kimseye haber vermeyeceksin' diyor. Korkumdan duruyorum. Her yerim, başım ağrıyor. Bu bir değil. 3 gün önce yine dayak yedim, sesimi çıkarmadım. Evde başka kimse yok. Yardımcım yok, kimsem yok. Yatakta yatıyorum vuruyor. Sabah yolda gelirken bile arkama yumruk vuruyor. Komşuya gidecektim, 'kimsenin evine gitmeyeceksin, haber vermeyeceksin' diyor. Buraya geldim davacı oldum ya başını sallıyor bana."

'HUZUREVİNE YERLEŞTİRSİNLER BENİ'

Artık eve gitmek istemediğini anlatan Arif Ceylan, "Ne yapacağım bilmiyorum. Evim yok. O kendisi otursun evde. Huzurevine yerleştirsinler beni. Ben o eve artık giremem, korkuyorum" dedi.

Polisteki ifadesinin ardından adilyeye sevk edilen Saadettin Ceylan ise gazetecilerin, "Babanızı neden dövüyorsunuz?" sorusuna "Hayır öyle bir şey yok" diye yanıt verdi.

Akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespiti için Zonguldak Adli Tıp Kurumu'nda muayene edilen Saadettin Ceylan, Savcılıkta verdiği ifadesinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.



GG(EE/COŞ)