Dumlupınar Mahallesi Osman Sultan Caddesi'nde bir apartmanda kapıcılık yapan 50 yaşındaki Süleyman Karataş'ın kızı Türkan Karataş, 22 Ocak 2004'te kayboldu. Karataş ailesi, yakınları ve çevredekilerle birlikte kayıp olan kızlarını aradı. Aramalar sonuç vermeyince, durum polise bildirildi. Polis de yaptığı arama çalışmasında genç kıza ulaşamadı.

AİLE, BAŞBAKAN'A DURUMU ANLATTI

Süleyman Karataş, 3 yıl önce Konya ziyareti sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile temasa geçip, kızının kayıp olduğunu anlattı. Başbakan Erdoğan da Vali Aydın Nezih Doğan'a, Türkan Karataş'ın bulunması için talimat verdi.

BİN KİŞİNİN İFADESİ ALINDI

Başbakan Erdoğan'ın talimatının ardından Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri, kayıp kızın dosyasını yeniden incelemeye aldı. Ailenin ifadesine başvuran polis, Türkan Karataş'ın kayıp olduğu gün, içinde para olan kumbarasını, cep telefonunu ve hava soğuk olmasına rağmen montunu almaması üzerine yakın bölgede kayıp olabileceğini tahmin ederek çalışmasını bu yönde sürdürdü. Ailenin yakınları ve çevresindeki bin kişinin ifadesine başvuran polis, yaklaşık 100 metre ilerideki Mimar Sinan Sitesi'nde kapıcılık yapan Abdurrahman Avni B.'nin de ifadesine başvurdu.

Kızın babası Süleyman Karataş'ın arkadaşı Abdurrahman Avni B. ifadesinde, ''Türkan'ı tanıyorum ama o gün hiç görmedim'' dedi.

Çalışmasını sürdüren polis, yaklaşık 6 ay önce tekrar ailenin çevresindekilerin ifadelerine başvurdu. Ailenin sürekli görüştüğü Abdurrahman Avni B. ifadesinde yine, kızı olay günü görmediğini söyledi. Fakat Abdurrahman Avni B.'nin şüpheli davranışları polisin dikkatini çekti. Abdurrahman Avni B.'yi izleyen polis, geçen salı günü onu gözaltına aldı. Polislere ilk önce, ''Türkan'ın cesedini mi buldunuz?'' diye soran şüpheli, sorgusu sırasında, merdivenden ittikten sonra ölen kızın cesedini kalorifer kazanında yaktığını itiraf etti.

'ÖLDÜĞÜNÜ ANLAYINCA KAZANDA YAKTIM'

Türkan Karataş'ın ailesiyle sürekli görüştüğünü ve bu görüşme sırasında kızdan hoşlanmaya başladığını anlatan Abdurrahman Avni B., kızı olay günü akşam saatlerinde konuşmak için çalıştığı apartmana çağırdığını söyledi. Abdurrahman Avni B., ''Olay günü, akşam saatlerindeydi, Türkan'ı apartmana çağırdım. Kazan dairesi girişinde konuştuğumuz sırada Türkan'a, onu sevdiğimi söyleyip, 'Sevgili olalım' dedim. O da tepki gösterdi, bağırmaya başladı. Ağızını kapadım fakat kurtuldu. Babasına söyleyeceğini söyledi, bağırıyordu. O sırada itekledim. Merdivenlerden kazan dairesine yuvarlandı. Yanına gittiğimde baygın haldeydi ve kulaklarından kan geliyordu. 'Uyan hadi. Uyan da evine götüreyim. Ölme uyan' dedim fakat uyanmadı. Öldüğünü anlayınca cesedini kalorifer kazanına atıp yaktım.''

AİLEYLE BİRLİKTE KIZI ARAMIŞ

Karataş ailesiyle birlikte kızı aradığını belirten Abdurrahman Avni B., ''Olaydan kısa bir süre sonra Türkan'ın babası Süleyman Karataş geldi. Türkan'ın kayıp olduğunu söyledi. Birlikte Türkan'ı aradık, bulamayınca polise haber verdik ama izine rastlanmadı. Sonra babasıyla çay, kahve içtik. Zaten sürekli görüşüyorduk. Olaydan sonra daha sık sık görüştük. Ona, Türkan ile ilgili bir haber olup olmadığını soruyordum'' ifadelerini kullandı.

KÜLLERİ ÇÖPE ATMIŞ

Türkan Karataş'ın cesedini kalorifer kazında yaktıktan sonra küllerini birkaç gün kazanda tuttuğunu soğukkanlılıkla anlatan Abdurrahman Avni B., ''Birkaç gün kazanı açtığımda donup kalıyordum. Hiç hareket edemiyordum. Birkaç gün sonra ancak kazandaki külleri alıp çöpe attım'' dedi.

KALORİFER DAİRESİNDE KIZIN BABASINI TRAŞ ETMİŞ

Olayı anlattığı için rahatladığını belirten ve polise "Ben niçin ağlayamıyorum?" diyen Abdurrahman Avni B., kızın cesedini yaktığı kalorifer dairesinde olaydan sonra babası Süleyman Karataş'ı zaman zaman ücret karşılığı tıraş ettiğini söyledi.

Polis kazan dairesinde elde etiği bazı bulguları ise incelemek üzere kriminal laboratuvarına götürdü.

Abdurrahman Avni B., sorgulamanın ardından bugün adliyeye sevk edildi. Olayı anlattıktan sonra halsiz kaldığı ileri sürülen Abdurrahman Avni B.'nin polis eşliğinde güçlükle yürümesi dikkat çekti.

BABASI DA ANNESİNİ ÖLDÜRÜP İNTİHAR ETMİŞ

Abdurrahman Avni B.'nin Doğanhisar İlcesi'nde oturan babası Orhan B.'nin de 17 Mayıs 2011'de tartıştığı eşi Ayşe B.'yi başına demirle vurup öldürdükten sonra tavana bağladığı iple intihar ettiği öğrenildi.



HD,TY(İA/CK) FOTOĞRAFLI)