Yurt dışında çeşitli işlerde çalışan 45 yaşındaki Tuğrul Tuygun, annesi Hikmet'in ölümünün ardından 2004'de çalışmak için tekrar Avustralya'ya gitmeye karar verdi. Uçakla aktarmalı olarak Avustralya'ya giden Tuygun, geceyi geçirdiği Hong Kong'da bir otelin 8'inci katından düşerek ağır yaralandı. Üzerindeki pasaporttan Avustralya vatandaşı olduğu anlaşılan Tuygun, büyükelçiliğin girişimleriyle bu ülkeye gönderildi. Avustralya'da 2 yıl tedavi gören Tuygun ile ilgilenen bir hasta bakıcı Müslüman olduğunu fark edip, Türkler tarafından çalıştırılan Osmanlı Bakımevi'ne nakledilmesini sağladı.

TEDAVİ OLUMLU SONUÇ VERDİ

Olay sonrası geçirdiği felç nedeniyle yatağa bağlı olan ve hafızasını da kaybeden Tuygun, Osmanlı Bakımevi'ne nakledilince burada gördüğü özel rehabilitasyon tedavisine olumlu yanıt vererek, hareket etmeye ve konuşmaya başladı. Osmanlı Bakımevi'nde ilaçları değiştirilip, uygulanan bakım ve tedavi sonucunda ciddi anlamda ilerleme kaydeden Tuygun, yeniden konuşmaya ve birçok şeyi hatırlamaya başladı. Ayağa kalkabilen, kendisini tekerlekli sandalyeden yatağa taşıyabilecek hale gelen Tuygun, Türk olduğunu söyleyerek ailesine ulaşılmasını sağladı.

AİLESİYLE İNTERNET ÜZERİNDEN GÖRÜŞTÜ

Tuygun, bakım evinde geçirdiği bu süreçte, babası ve kardeşleriyle telefon ve internet üzerinden görüşebildi. Adana'yı özlediğini konuşmalarında dile getiren Tuygun'un ailesini görmesinin tedavisine katkı sağlayacağını düşünen doktorları, Adana'ya yolculuk için gerekli düzenlemeleri yaptı. Müjdeli haber de bakımevi görevlileri tarafından Türkiye'deki ailesine iletildi. Avustralya hükümeti tarafından masrafları karşılanan Tuygun'u, 28 saat süren yolculukların ardından bakıcıları Zuhal Bayrak ve Ayşe Çaprak ile birlikte Adana'ya ulaştı.

HASRET HAVAALANINDA SONA ERDİ

8 yıl aradan sonra ülkesine dönebilen Tuğrul Tuygun'u tekerlekli sandalye Adana Havalimanı'nda ağabeyleri Temel ve Turgay Tuygun karşıladı. Ağabeylerinin karşısında görünce duygulanan Tuygun, "Burayı çok özledim, ailemi çok özledim. Çok mutluyum, çok sevinçliyim. Adanaspor maçına gitmek istiyorum. Adanaspor'u da özledim, onlarla yapacak işlerim var" dedi.

Kardeşi Temel Tuygun'un Mıdık Mahallesi'ndeki evinde yakınlarıyla hasret gideren Tuğrul Tuygun, 'Adanalı Türküsü'nü söyleyip,Türk kahvesi içti. Tuygun, burada çok mutlu olduğunu, kendini daha iyi hissettiğini söyledi. Tuygun'un gönüllü bakıcısı Ayşe Çaprak, aile buluşmasının Tuygun'un iyileşmesine katkıda bulunacağına inandıklarını, Türkiye'de geçirecekleri 3 hafta süresince masrafları kendilerinin karşılayacağını anlattı.