Olay, 3 ay önce İlkadım İlçesi Ulugazi Mahallesi'nde meydana gelmişti. İddiaya göre kendisinden boşanmak isteyen eşi Sevim Çon'u 4 yaşındaki oğlu Y.Ç.'nin gözü önünde bir pasajda 8 yerinden bıçaklayarak ağır yaralayan Mehmet Çon polis tarafından yakalandı. Çon, ifadesinin ardından çıkartıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Genç anne ise hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edildi.

samsun 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan tutuklu Mehmet Çon'un yargılanmasına başlandı. Sanık ifadesinde, "Eşim başka erkeklerle telefonda görüşüyordu. Boşanma kararı aldık. Evi terk eden eşim olay günü beni telefonla çağırınca pasajda buluştuk. Oğlum Y.Ç.'de yanındaydı. Çocuğuma sarılırken bıçak yere düştü. Eşim almak istedi, ancak ben önce davranıp bıçağı aldım ve vurmaya başladım. Sonrasını hatırlamıyorum" dedi.

Sevim Çon ise, "Eşimle görücü usulü ile evlendik. 4 çocuğumuz oldu. İnşaatta çalışan eşimle maddi sıkıntı ve ailevi nedenlerden dolayı sorunlar vardı. Eşimin beni sevmediğini biliyordum. Olaydan 5 gün önce evden ayrıldım. Telefonla tanıştığım, ancak aramızda bir ilişki olmayan Y.K., adlı kişi beni kız kardeşinin evine götürdü. Eşimi de telefonla aradım ve boşanma konusunda anlaştık. Buluşmaya karar verdik. Olay günü ise oğlumla yemek yemeye gittik. Yanımızda Y.K.'da vardı. Eşim geldi ve beni pasajın içinde 8 yerimden bıçakladı. Şikayetçiyim. Cezalandırılsın" diye konuştu.

İfadeleri tamamlayan mahkeme heyeti duruşmayı karar vermek üzere ileri bir tarihe erteledi.

 

HÇ (İS/RT)