Merkez Seyhan İlçesi'nde Ova, Onur ve Şakirpaşa mahallelerinde geçen hafta meydana gelen 5 kavgada 8 kişi tabancayla yaralandı. Olayları soruşturan Cinayet Bürosu dedektifleri, olayların birbirleriyle bağlantılı olduğunu saptayıp 8 şüphelinin peşine düştü. Önceki gün saat 04.00 sıralarında olayların meydana geldiği mahallelerde saptanan adreslere eş zamanlı operasyonlar yapıldı. Baskınlarda 5 kişi gözaltına alındı. 3 şüpheli ise polislerin geldiğini fark edince aynı sokaktaki Kuran Kursu'na kaçtı. Şüpheliler, polisi atlatmak için saf tutup namaz kılıyormuş gibi davranmalarına rağmen gözaltına alındı.

Operasyonlarda yakalanan 7'si aynı aileden toplam 8 şüpheli, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Aramalarda 3 ruhsatsız av tüfeği ile bu silahlara ait fişekler ele geçirildi.

Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan 17 yaşındaki A.B., 19 yaşındaki İsa Bayav, 18 yaşındaki Ferhat Bayav, 32 yaşındaki Nezir Bayav, 17 yaşındaki B.K., 32 yaşındaki Reşit Bayav, 46 yaşındaki Hüseyin Bayav ile 47 yaşındaki Mehmet Emin Bayav, 'silahla adam yaralamak, işyeri kurşunlamak, ikamet kundaklamak, yerleşim alanında ateş açarak halkta korku ve paniğe neden olmak' suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.