Bağlar Belediyesi Kardelen Kadın Evi bünyesinde 2 ay önce çalışmalarına başlayan ve 8 kadından oluşan koro, Kardelen Kadın Evi'nde dün akşam düzenlenen bir programla 8 şarkıyı, 8 dilde seslendirdi. Kardelen Kadın Evi'ndeki etkinliğe Diyarbakır'daki kadın kuruluşları temsilcileri, Kardelen Kadın Evi kursiyerleri ve mahalleli kadınlar katıldı. 8 kadından oluşan koro, kadın temalı 8 şarkıyı 8 dilde seslendirdi.

TALEP HALİNDE İLÇELERDE DE KONSER VERECEKLER 

Kardelen Kadın Evi Koordinatörü Mukaddes Alataş, bir projelerini daha hayata geçirmenin sevincini yaşadıklarını belirterek, "8 Mart etkinlikleri çerçevesinde Diyarbakır'da 4 Mart'ta mitingimizi yapacağız. Kardelen Kadın Evi korosu 4 Mart'ta da sahneye çıkacak. Ondan sonra ihtiyaç olduğunda ve talep olursa ilçelere ve diğer kadın kurumlarında da konserler vereceğiz" dedi.

Kadın kursiyerlerin, 2 ay içerisinde başarılı bir performans sergilediğini anlatan Alataş şöyle konuştu:

"Arkadaşlarımızın hem sesleri çok güzel, hem de kısa bir dönemde bu kadar iyi bir performans göstermeleri hakikatten izlenmeye ve dinlenmeye değer. Tecrübeli ve profesyonel sanatçı Zilan Hoca'dan eğitim görüyorlar. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için hazırlandık ama bunu devamlı hale getirmeyi düşünüyoruz."



MT(GG/COŞ)