Edremit Körfezi'nde bir grubun, çıkar amaçlı suç örgütü kurup yağma, adam öldürmeye teşebbüs, uyuşturucu madde ticareti, ihaleye fesat karıştırma, fuhuş, tefecilik, darp, tehdit, rüşvet ile irtikap suçları işlediği ve çevreye korku saldığı şikayetleri üzerine Balıkesir Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerle, Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Yaklaşık 21 aydır devam eden takibin ardından şebeke deşifre edildi ve çete üyelerinin adresleri tespit edildi.

ÇOK SAYIDA İLDE OPERASYON

Hazırlıklarını tamamlayan polis, geçen salı günü Adana, Ankara, Antalya, Çanakkale, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Balıkesir, Balıkesir'in ilçeleri Kepsut, Bigadiç, Burhaniye, Havran ve Edremit'te 56 ev ve işyerine eş zamanlı operasyon düzenledi. 'Kıskaç' adı verilen operasyonda yapılan aramalarda, 14 ruhsatsız tabanca ve bu tabancalara ait farklı çaplarda 486 mermi, ruhsatsız ve faturasız 43 av tüfeği, bunlara ait çok sayıda fişek, 14 kuru sıkı tabanca, 516 gram esrar, 24 senet, 3 çek koçanı, bir tapu ile 11 banka dekontu ele geçirildi. 14'ü kamu görevlisi 75 kişi hakkında işlem yapılırken, 3'ü kamu görevlisi olmak üzere 27 kişi gözaltına alındı.

12 TUTUKLAMA

Liderliğini A.K.'nın (58) yaptığı çete üyeleri polisteki sorgulanmalarının ardından, Adliye'ye sevk edildi. Mahkemeye çıkartılan A.K. ile K.E. (39), İ.Ö. (36), C.İ. (28), S.K. (30), S.K. (49), A.A. (56), S.K. (25), K.H.Z. (28), E.T. (22), H.K. (25) ve M.K. (32) tutuklanırken, diğer şüpheliler tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.