Yetkililerin tüm uyarılarına rağmen kendisini 'polis, komiser, asker, avukat, savcı' gibi tanıtan dolandırıcılar, vatandaşları dolandırmaya devam ediyor. Benzer bir dolandırıcılık olayı da İnegöl'de oldu. Dün öğleden sonra, kendisini 'polis memuru' olarak tanıtarak, "Banka hesabın tehlikeli kişilerin eline geçmiş. Evine ekiplerimiz geldi, eşinle görüşüyorlar, hemen vereceğim hesaba parayı yatır' demesinin ardından telaşlanan Bayram Ö., bankada bulunan 40 bin lirasını çekti. Bayram Ö., hemen ATM'nin başına geçip, telefondaki kişinin verdiği hesap numarasına ilk olarak 8 bin lira yatırdı. Bayram Ö.’nün arayarak bilgi verdiği eşi, durumdan şüphelenerek hemen polise bilgi verdi. Polis ekipleri, ihbar üzerine ATM’lerin bulunduğu yere gelerek Bayram Ö.'nin kalan 32 bin TL'yi yatırmaması için kendisini güçlükle ikna etti.

Bayram Ö.'nün verdiği bilgilere göre banka yetkilileri hesap üzerinde yaptığı araştırmada paranın Hanife Kara adlı kişinin kredi kartı hesabına yatırıldığı ve paranın hemen çekildiği ortaya çıktı.

Benzer olaylara karşı vatandaşları uyaran Bursa Emniyet Müdürlüğü yetkileri, "Bu kişiler çok inka edici. Bazı kişiler açılan telefon sonrası polise gelip yardım istiyorlar. İkna olduklarını söyleyen bu kişilerden bazıları bankaya gidip yine de parayı yatırıyor. Artık bunlara kanmasınlar, dikkatli olsunlar" dedi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.



SA(FK/SS)