Yüksekova İlçesi’nin Dağlıca bölgesinde PKK tarafından Yeşiltaş piyade taburunun üs bölgesine yapılan saldırıda 8 askerin şehit edilmesi, 19 askerin yaralanmasının ardından bölgede başlatılan operasyonlar halen devam ederken; teröristlerin karayoluyla yapılacak olan takviyeleri ve yardımları durdurmak için de korkunç bir tuzak hazırladığı ortaya çıktı. Hakkari Valiliği, PKK'nın hazırladığı hain tuzakla ilgili bugün yazılı basın açıklaması yaptı. Her biri 100 ile 160 kilo arasında değişen patlayıcıların Yeşiltaş'a 6 kilometre uzakta tespit edilerek yerinde imha edildiği bildirildi. Valilikten yapılan yazılı açıklama şöyle:

"Huzur ve güven ortamına zarar vermek maksadıyla bölücü terör örgütü mensuplarınca 19 Haziran 2012 günü Yeşiltaş üs bölgesine yapılan saldırıyı bertaraf etmek üzere karayoluyla yapılacak takviye kuvvetlerini durdurmak, zayiat verdirmek ve insani yardıma engel olmak için Tuğlu/Yeşiltaş mevkiinde teröristlerce yol üzerine yerleştirilmiş iki adet uzaktan kumandalı ve bir adet tuzaklı patlayıcı düzenek güvenlik güçlerince tespit edilerek, yerinde imha edilmiştir. Söz konusu düzeneklerden birincisinde tahmini 100 kg patlayıcı tespit edilmiş, tahrip sonucunda yolda 4 metre derinliğinde 6-7 metre çapında patlama çukuru oluşmuş, ikincisinde tahmini 150-160 kg patlayıcı tespit edilmiş, tahrip sonucunda 4,75 metre derinliğinde, 8-10 metre çapında patlama çukuru oluşmuştur. Üçüncüsünde, yol kenarında bulunan bidon içerisinde tuzaklanmış şekilde patlayıcı madde bulunarak yerinde imha edilmiştir."

Bombalar alınan güvenlik önlemlerini ardından patlatılarak büyük bir facianın önüne geçildiği belirtilirken, patlamanın ardından yolda oluşan çukurlar nedeniyle de yolun kullanılamaz hale geldiği belirtildi.


BD-(FE/AAA)