BDP'nin Diyarbakır'da 14 Temmuz günü, Valilik tarafından yasaklanmasına rağmen yapacağını açıkladığı ve olaylı geçen mitinge katılmak üzere yola çıkan ve arkadaşlarıyla birlikte Siirt çıkışında gözaltına alınan Sitti Şen, sorgulanmak üzere Siirt Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Burada yapılan soruşturmasında Sitti Şen'in, 30 Ağustos 2006'da, PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın cezaevi koşullarını protesto amaçlı düzenlenen açlık grevine katıldığı, bu nedenle hakkında 'Örgüt propangandası yapmak' suçundan açılan davada 20 ay hapis cezası aldığı, bu cezanın da Yargıtan 9'ncu Ağır Ceza Dairesi'ne onandığı ortaya çıktı. Bunun üzerine 7 çocuk annesi Sitti Şen, Siirt E Tipi Cezaevi'ne konuldu.

'GECİKME, YOĞUNLUKTAN KAYNAKLANMIŞ OLABİLİR'

Siirt E Tipi Cezaevi'nde 14 Temmuz gününden bu yana bulunan Sitti Şen, bu sabah saatlerinde 3'üncü Yargı Paketi Kapsamı'nda tahliye edildi. Siirt Baro Başkanı Cemal Acar, Şen'in 3'ncü Yargı Paketi kapsamında tahliye edildiğini söyledi. Acar, tahliye kararının geciktiğini ve bunun dosyaya bakan özel yetkili Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesi'nin yoğunluğundan kaynaklanmış olabileceğini belirtti. Bir haftadan bu yana konuyla ilgili mahkemeden bir karar beklediklerini ifade eden Acar, mahkemenin 3'ncü Yargı Paketi kapsamında verdiği adli kontrol kararının bugün ititbariyle uygulanarak Sitti Şen'in cezaevinden salıverildiğini açıkladı.

'CEZAEVİNDE YARDIMLA AYAKTA KALDIM'

Sitti Şen, Siirt Bağımsız Belediye Başkanı Selim Sadak ve İHD yetkilileri tarafından evinin önünde karşılandı. Evinde bir süre dinlenen Şen, cezaevinde 52 kişilik bir koğuşta kaldığı 13 gün boyunca, koğuştaki diğer kadınların yardımıyla ayakta durabildiğini söyledi. Kürtçe konuşan Şen şunları anlattı:

"Sağolsunlar bana çok yardımları oldu. 13 gün içerde kadın mahkumların yardımıyla ayakta kalabildim. Bir kadın, bir ana olarak, diyorum ilk önce bu ülkeye barış gelsin. Ne gerilla annesi, ne de asker annesi ağlamasın, kan dökülmesin. Biz savaş istemiyoruz. Bir ana olarak bu ülkeye barış gelmesini, güzelliğin, mutluluğun, huzurun gelmesini istiyor, hep beraber yaşamayı diliyorum."

KIZI MAYINA BASARAK, OĞLU ÇATIŞMADA ÖLDÜ, BİR OĞLU CEZAEVİNDE

Sitti Şen'in kızı Gülistan'ın 1993 yılında Siirt Eruh İlçesi'ne bağlı Balıkavak Köyü civarında bastığı mayının patlaması sonucu yaşamını yitirdiği, oğlu Mehmet'in ise PKK'ya katıldıktan sonra 1996 yılında çatışmada öldüğü, diğer oğlu Abdullah'ın da PKK davasında Almanya'da hala cezaevinde bulunduğu belirtildi.



TK(GG/COŞ)