Antalya Adliyesi önünde toplanan yaklaşık 30 kişilik gruba Antalya Emek Barış ve Demokrasi Güçleri Platformu da destek verdi. Gruptakiler, davanın görüldüğü Ankara 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmek üzere hazırladıkları dilekçeleri imzaladıktan sonra basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan Ömer Öztürk, 12 Eylül darbecilerinin yargılanması için açılan davanın önemli olduğu kadar eksik kaldığını söyledi. Öztürk, "12 Eylül cuntasına dava açılmıştır. Geç kalınmış bile olsa bu önemli bir adımdır. Ama hükümet bu konuda siyasi irade gösterememiş, 12 Eylül yargılanmalarını tüm sonuçlarıyla ortadan kaldıramamış, ülkeyi 12 Eylül yasalarıyla yürütme kolaycılığına kaçmış, darbecilere verilen unvanları geri almak gibi basit bir adım bile atmamıştır" dedi.

'EVREN SUÇ ÖRGÜTÜ ELEBAŞI'

12 Eylül davasının bir numaralı sanığı eski Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in suç örgütü elebaşı olduğunu ileri süren Öztürk, konuşmasına şöyle devam etti:

"Unutulmamalıdır ki, demokratikleşme ertelenemez bir ihtiyaçtır ve demokratikleşme mahkemeler eliyle gerçekleşmez. Parlamentoyu göreve çağırıyoruz. Darbe döneminde vatandaşlıktan çıkartılan arkadaşlarımızın duruşmayı izleyebilmeleri için yurda giriş çıkış yapmalarına ilişkin yasal düzenlemelerin yapılmasını bekliyoruz. Emek demokrasi güçlerin el ele verip darbe hukukunun tüm sonuçlarını ortadan kaldıracak, demokrasi mücadelesinin başarıya ulaşmasını sağlayacak güç birlikleri yaratması gerektiğini düşünüyor, davanın görüleceği ilk duruşma gününde Ankara Adliyesi'nde yanımızda görmek istiyoruz."

Grup basın açıklamasının ardından 12 Eylül davasına müdahil olma amacıyla hazırladıkları dilekçeleri Ankara 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesi talebiyle Antalya Ağır Ceza Mahkemesi'ne sundu.



ÖÖ(SU/CK)