Isparta Belediyesi'nde çalışırken malulen emekli olan Mehmet Gürlevik, 4 yaşındayken bir böbreğinin alındığını, ikinci böbreğinin ise reflü oluştuğu için 4 ay önce iflas ettiğini söyledi. Gürlevik, "58 yıl tek böbrekle yaşadım. Tek kalan böbreğimi de reflü olduğu için 4 ay önce kaybedince Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Hastanesi'nde diyalize başladım" dedi.

Yaşadığı sıkıntıları gören annesinin "Artık senin yaşadığın acılara dayanamaz oldum. 58 yıl oldu, bir gün yüzün gülmedi. Böbreğimi verip seni bu acıdan kurtarmak istiyorum" sözleri üzerine eline ayağına sarılıp ağladığını anlatan Mehmet Gürlevik, şunları söyledi:

"Hemen testler yapıldı. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde organ naklinin en iyi şekilde yapıldığını öğrendim. Üç gün içinde tüm işlemlerimi yaptılar. Şimdi kendimi yeniden doğmuş gibi hissediyorum. 58 yıl kronik böbrek yetmezliğiyle mücadele ettim. Yaşadığım acılara dayanamayan annem, ikinci kez hayat verdi. Cennet annelerin ayakları altında. Allah ondan razı olsun. Doktorlarıma da teşekkür ediyorum."

Akdeniz Üniversitesi Prof.Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü Müdürü ve Cerrahi Sorumlusu Doç.Dr. Ayhan Dinçkan, "Anneden laparoskopik yöntemle aldığımız böbreği 2 saat süren operasyon ile oğlu Mehmet Gürlevik'e naklettik. Hastaların durumu çok iyi. Kısa süre sonra taburcu edilecekler" diye konuştu.



EA(SU/CK)