Osmaniye Engelliler Platformu'nun yürüttüğü kampanyada, mavi kapakların satışından elde edilen gelirle satın alınan tekerlekli sandalyeler Atatürk İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törende engellilere hediye edildi. Platform Başkanı Haydar Aktürk, kampanyaya destek veren kişi, kurum ve kuruluşlara plaketle teşekkür ederken, 2 yıllık süreçte dağıttıkları tekerlekli sandalye sayısını 220'ye çıkardıklarını belirtti. Aktürk "Osmaniye'de ağır hasta ve yatalak engellilerin haricinde tekerlekli sandalye ihtiyacı çok fazla kalmadı" dedi.

Ayrıca, engellilerin hukuki sorunlarının çözümü için oluşturdukları 7 avukatın ücretsiz hizmet vereceğini duyuran Aktürk şunları söyledi:

"Osmaniye'de yaşayan engellilere yardımcı olabilmek, onların yasal haklarını koruyabilmek için oluşturduğumuz Engelliler Platformu çalışmalarını 2 yıldır yürütüyor. Bu süre zarfında birçok etkinlik yaptık. Bu süreçte gördük ki engelliler yasal hakları konusunda neler yapacağını bilmiyor. Hatta bazı engelliler yasal haklarını dahi bilmiyor. Biz de bu eksikliği tamamlamak üzere Osmaniye'de hizmet veren 7 avukattan oluşan bir 'hukuk masası' oluşturduk. Engelliler her türlü yasal sorunlarında bu arkadaşlara danışabilirler. Hukuk masasında görevli avukat arkadaşlar engellilerin yasal hakları ile ilgili her türlü hizmeti ücretsiz yapacaklardır."

Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Salih Taşkın, Belediye Başkan Vekili Ayşe Argun, Emniyet Müdür Yardımcısı Emircan Çatıkkaş ve İl Müftüsü Ramazan Çortul'un katıldığı törenin sonunda 'Bir Kapak Bir Umut' kampanyasına destek veren kamu kurum ve kuruluşlarına, sivil toplum örgütleri ile bireysel destek verenlere plaket ve kampanyaya katılım belgesi verildi.



İE(OA/CK)