Askerlik yıllarında eklem romatizmasına yakalanan Turgut Odabaşı, kalp kapaklarındaki kireçlenme ve yetmezlik sorunlarıyla uzun yıllar yaşadı. 1996 yılında geçirdiği kalp kapak operasyonundan sonra Odabaşı’nın durumu giderek kötüleşse de hem doktorları riskli bulduğu hem de kendisi korktuğu için tekrar ameliyat olmadı. Ancak 2011 yılının son aylarında Odabaşı kalp yetmezliği şikayetiyle Antalya’daki bir hastanenin acil servisine kaldırıldığında durumu daha da ciddileşti. Ameliyat yeniden gündeme gelse de, Odabaşı’na, "Bu seçeneğin artık kendisi için mümkün olmadığı" söylendi. Bunun üzerine Özel Memorial Antalya Hastanesi'ne giden Odabaşı, Kalp ve Damar Cerrahi Bölümü’nden Opr. Dr. Tamer Bakalım tarafından riskli olmasına rağmen ameliyat edildi. Turgut Odabaşı'nın ameliyatla kalp kapaklarından biri değiştirildi, diğeri de onarıldı.

Dr. Bakalım, "Turgut Bey daha önce bir ameliyat geçirmiş, kalp fonksiyonları bozulmuş, yaşı ilerlemiş, epilepsi hikayesi olan ve ilaç kullanan bir hasta olarak bize geldi. Tüm bu unsurlar onun ameliyatını oldukça riskli hale getiriyordu. Ameliyat başarılı geçti ve ne kadar doğru karar verdiğimizi gördük" dedi.

Uzun yıllar Antalya Yağ Sanayi Fabrikası'nın müdürlüğünü yapan Odabaşı, "75 yaşında kendimi yeniden doğmuş gibi hissediyorum" diye konuştu.



YA(SU/CK)