Kırklareli Gençlerbirliği Spor Kulübü lokalinin işletmeciliğini yapan 3 çocuklu İsmail Tırpancı, artan araç sayısına ve çevre kirliliğine karşı 55 yıldır ulaşımını bisikletle sağlıyor. Üç yıl önce eşini kaybeden Tırpcancı, sağlıklı yaşamak için her sabah evinden işine, gece de işinden evine bisikletle gidiyor.

'BİSİKLETLİ DEDE' OLARAK TANINIYOR

İsmail Tırpancı, 9 yıl önce Kırklareli eski İl Emniyet Müdürü Reşat Altay’ın kendisine taktığı 'Bisikletli Dede' lakabı ile tanınmak ve anılmaktan büyük gurur duyduğunu söyledi. Tırpancı sağlıklı yaşamanı bisiklet kullanmaya borçlu olduğunu ifade ederek, "55 yıl önce bisiklete binerken bunu sportif amaçlı düşündüm. Evimden çıktıktan sonra gideceğim yerlere daha rahat gidebilmem için bisikleti tercih ettim. Bisiklet çok faydalı bir araç, masrafı olmayan bir araç, vücudumuzun her tarafına hitap ettiği için severek, öncelikli bir vasıta olarak düşündüm. 9 yıl önce bir tören sırasında eski emniyet müdürümüz Reşat Altay bana bir şiir okuttu. Şiirimde bisikleti lanse ettiğim için bana kendisi, 'İsmail bey bundan sonra senin ismin Bisikletli Dede olacak' dedi. O günden bugüne, 'Bisikletli Dede' lakabıyla Türkiye’nin belirli yerlerinde anılıyorum" diye konuştu.

'KENTLERDE BİSİKLET KULLANILMALI'

Kırklareli’deki araç yoğunluğunu araştırdığını ve kentlerde yaşayanların ulaşımda bisiklet kullanması gerektiğini söyleyen Tırpancı, "Araştırdım; Kırklareli araç yoğunluğu bakımından Türkiye'de 4'üncü sırada. Bu kadar aracın fazla olduğu yerde bisikletin çok faydalı olacağını düşünüyorum”dedi.



AÜÜ(LK/CK)