Sinop'un Saraydüzü İlçesi Asarcık Köyü'ne DSİ tarafından yapılan sulama barajı nedeniyle 75 haneli köy sular altında kaldı. Bir hafta önce suların yükselmesiyle birlikte Asarcık Köyü göl haline geldi. Devlet tarafından daha önce evleri istimlak edilen ve paraları ödenerek boşaltılan köy halkı, yeni yerleşim yerlerine ev yapmak için izin bekliyor. Asarcık Köyü Muhtarı Ahmet Yiğit şunları söyledi:

"Köyümüz boşaltıldı. Devlet bize köyden yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta bir alan gösterdi. Buraya ev yapabileceğimizi söylediler. Ancak henüz imar izni verilmedi. O nedenle de kimse ev yapamadı. Şunda 75 haneli köyümüzdeki vatandaşlarımız başka yerlere, akrabalarının, yakınlarının yanına yerleşti. Herkes perişan halde. Bize sorunun kısa sürede çözüleceğini söylediler ama henüz bir netice alamadık. Bir an önce imar izninin verilip yeni evlerimize geçmek istiyoruz."

Köy halkından Hasan Taşlı da, köyün büyük bir bölümünün sular altında kaldığını belirterek, "Ne elektrik, var ne su. Yaşam köyümüzde tamamen bitti. Yeni yerleşim yerlerine de gidemedik. Sorunun bir an önce çözülmesini belkiyoruz" diye konuştu.

Sinop Valisi Ahmet Cengiz ise konuyla ilgileneceğini söyledi.



EA(İS/COŞ)