Antalya'nın Alanya İlçesi'nde 7 ile 14 gün arasında tatil yapmak için Almanya'dan seyahat organizatörü Turgay G.'ye kişi başı 360 ile 660 euro arasında ödeme yapan 74 gurbetçi, 5 yıldızlı otelde tatil yapmayı hayal ederken, kapıda kaldı. Türkler Beldesi'ndeki 5 yıldızlı otelde tatil yapmak için geçen salı günü Alanya'ya gelen gurbetçiler, rezervasyonlarının yapılmadığını öğrenince büyük şok yaşadı. Otele alınmayan gurbetçiler, cep telefonuyle ulaştıkları Almanya'daki Turgay G.'den yardım istedi. Turgay G.'nin başka bir otele yönlendirdiği tatilciler, buradan da geri çevrildi. Alanya tatili başlamadan biten gurbetçilerin birçoğu Türkiye'deki memleketlerine giderken bazıları ise Almanya'ya döndü.

TATİL BAŞLAMADAN BİTTİ

Almanya'dan gelen 42 yaşındaki Abdullah Özkaya, Alanya'nın Türkler Beldesi'nde yer alan bir otelde tatil yapmak için Turgay G.'ye aylar öncesinden ödeme yaptıklarını ve bunun karşılığında yazılı belge aldıklarını belirtti. Otele geldiklerinden rezervasyon yapılmadığını öğrendiğini kaydeden Özkaya, "Tatilim başlamadan bitti. Hakkımızı Almanya'da yasal yollardan arayacağız" dedi.

Almanya'dan 2 çocuğu ile birlikte tatile gelen 38 yaşındaki Sevgi Günaydın ise "Paramızla rezil olduk. Resmen dolandırıldık. Çocuklarımı alarak İstanbul'daki akrabalarımın yanına gideceğim. Almanya'daki eşim uçak biletimizi alacak" diye konuştu.



TE(SU/CK)