Balıkesir’in Savaştepe İlçesi, Hürriyet Mahallesi’nde yaşayan Fatma Alp, geçen pazar günü evinde aniden fenalaştı. Alp, yakınları tarafından Savaştepe Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Buradaki ilk tedavinin ardından Alp, Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Beyin damarlmarında tıkanma olduğu belirlenip yoğun bakım ünitesinde tedaviye alınan Alp’in dün, saat 11.30 sıralarında beyin ölümü gerçekleşti. Balıkesir Organ Nakli Koordinatörleri Dr. Bekir Akdemir ve Dr. Fuat Çöken, Alp’in organlarının bağışlanması için yakınlarıyla irtibata geçti. Eşi ve iki çocuğu daha önce yaşamını yitirdiği öğrenilen Alp’in, hayatta olan tek kız çocuğunun da psikolojik sorunları olması nedeniyle doktorlar, bu defa yakın akrabası Ersin Keser’le görüştü. Keser, halasının organlarının bağışı için gereken onayı verdi.

Bursa Acıbadem Hastanesi'nden gelen Prof. Dr. Remzi Emiroğlu başkanlığındaki ekip, Alp’in böbrekleri ile karaciğerini aldı. Alp’in alınan organları Bursa’ya götürüldü. Böbrekler, Uludağ Üniversitesi Hastanesi’ndeki iki hastaneya nakledi. Alp’in karacaciğeri ise Bursa Özel Acıbadem Hastanesi'ndeki bir hastaya aşırı yağlanma olduğu için nakledilemedi.

HALASININ ORGANLARINI BAĞIŞLADI

Ersin Keser, karaciğer yetmezliği bulunan oğlu 5 yaşındaki Egemen’i geçen 4 Ocak’ta Bursa Uludağ Üniversitesi’nde organ nakli beklerken yitirdiğini söyledi. Keser, "Doktorlar, halamın beyin ölümünün gerçekleştiğini telefonda söyledi. Organ bağışı için düşüncemi sordu. Babamın ve benim onayımı aldılar. Hiç düşünmeden evet dedik" diye konuştu.