İzmir'de ortaya çıkarılan, bir masa bir sandalye ve tek işçi çalışan paravan şirketin, 8 milyon liralık kimyevi ürün ithal ederek 20 milyon liralık kaçak akaryakıtı piyasaya sürmesi, vergi de vermemesi ile ilgili yapılan operasyonun Gaziantep ve Adana'da ayağı da polis tarafından mercek altına alındı. Yaklaşık 1.5 yıldır Gaziantep'in Nizip İlçe Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde sürdürülen teknik ve fiziki takibin ardından, elde edilen bilgiler doğrultusunda dün düğmeye basıldı. Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nce Gaziantep ve Nizip İlçesi'nin yanı sıra, Adana, Mardin, İstanbul, Ankara, Kocaeli, Mersin, Şırnak, Şanlıurfa, Bursa ve Konya'daki adreslere eş zamanlı baskın yapıldı. Operasyonda aralarında CHP Nizip İlçe Başkanı Abdullah A. ile Adana'da bulunan bir boya fabrikasının sahibi Mahmut T. ve eşi Fatma T.'nin de bulunduğu 33 kişi gözaltına alındı. Boya Fabrikasının 2 gün önce Iraklı bir firmaya satıldığı anlaşıldı.

DEVLETİ 708 MİLYON LİRA ZARARA UĞRATMIŞLAR

Olayla ilgili Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamasında, gözaltına alınan kişilerin 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kamu kurumu aleyhine dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik, petrol kaçakçılığı' suçlarını işledikleri ileri sürülürken, şüphelilerin 9 farklı şirket adına boya üretiminde kullanmak üzere satın aldıkları kokusuz tiner ve baz yağ gibi kimyasal maddeleri boya üretiminde kullanmayarak, kaçak akaryakıt üretmek sureti ile akaryakıt istasyonlarına sattıkları iddia edildi.

Açıklamada, bahse konu şirketlerin defter, kayıt ve belgeleri üzerinde yapılan bilirkişi incelemesiyle düzenlenen rapor sonucu ortaya çıkan kamu zararının yaklaşık 708 milyon TL olduğu vurgulandı.



AK(OA/COŞ)