Cumartesi Anneleri gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak için başlattığı adalet arayışında 23. yılı geride bıraktı.

27 Mayıs 1995 yılından bu yana, her cumartesi günü Galatasaray Meydanı’na gidip gözaltında kaybedilen yakınlarını sordu.

Geçen hafta gerçekleşen 700. buluşmaya polis müdahale etti ve 82 yaşındaki Emine Ocak başta olmak üzere çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tepkilerin ardından yaptığı açıklamada "700. gösterilerini yapmak istediler, izin vermedik çünkü artık bu istismarın ve kandırmacanın son bulmasını istedik. Anneliğin terör örgütünce istismar edilmesine, teröre kılıf yapılmasına göz mü yumsaydık? Galatasaray Meydanı'nın, terör örgütlerinin sözde ortak meşruiyet alanı haline getirilmesine müsaade etmeyiz" dedi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik de bundan sonra İstiklal Caddesi'nde eylem yapılmasına izin verilmeyeceğini söyledi. 

CADDE KAPATILDI

Cumartesi Anneleri'nin bugün gerçekleşecek olan 701. buluşması öncesi polis İstiklal Caddesi'ni kapattı. 

Caddenin giriş ve çıkışlarında yoğun güvenlik önlemi alan polis, CHP yöneticilerinin ilçe binalarına gitmelerine müsaade etmedi. 

POLİSTEN "DAĞILIN" UYARISI

Gazeteci Mehveş Evin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Büyükparmakkapı sokağında yapılan oturma eylemi sırasında polis anonsu: Dağılın, kime söylüyorum?" ifadelerini kullandı.