Öğretmen Özlem Hopayılmaz, hamileliğinin 26'ncı haftasında erken başlayan doğum sancıları üzerine Denizli Devlet Hastanesi Acil Servis'e başvurdu. Yapılan muayenede doğumun başladığı belirlendi ve Hopayılmaz sezaryenle bir kız bebek dünyaya getirdi. 700 gram doğan bebeğe 'Cemre' adı verildi. Doğduktan sonra solunum yetmezliği yaşadığı için yoğun bakıma alınan ve burada 3 ay tutulan bebek, hayata tutundu. 2 kiloya ulaşan Cemre bebek, taburcu edildi.

Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi Doktoru Cüneyt Tayman, Cemre bebeğin ilk doğduğunda yüzde 70 ölüm riski bulunduğunu söyledi. Tayman, "Sezaryen sonucunda 700 gram ağırlığında doğan ve erken doğum nedeniyle akciğerleri tam olarak gelişmeyen Cemre bebeği, solunum yetmezliği sorunu yaşadığı için hemen yoğun bakıma aldık. Yaklaşık 30 gün solunum cihazında takip ettik. 30 günün sonunda akciğerinin yeterli gelişmeyi göstermesi üzerine solunum cihazından çıkarıldı. Bu arada küçük miktarlarda beslenmeye başlandı. Şu an 3 aylık ve artık taburcu oluyor. Bu tür erken doğan bebekler, yeterli deneyim ve eğitimi olmayan kurumlarda doğduklarında yüzde 70 kaybedilmektedir. Özellikle beyin kanaması, akciğer kanaması, bağırsak kanaması, yüksek oranda görme ve işitme kaybı gelişebilmektedir. Cemre bebeğin sağlıklı bir şekilde taburcu olması için gelişebilecek bu komplikasyonlar ile gerektiği şekilde mücadele edildi. Göz takipleri yapıldı. Daha sonra hastamızın gelişmesini ve beslenmesini sağlayarak 3 ay sonunda 2 bin gram ağırlığına ulaştığını gördük" dedi.

BÜYÜK MUTLULUK

Kızını zorlu tedavi sürecinin ardından kucağına alan anne Özlem Hopayılmaz ise mutluluğunu kelimelerle anlatamayacağını söyledi. Bebeğini kaybetme korkusu yaşadığını belirten Hopayılmaz, "Çok şükür ki bebeğim sağlığına kavuştu. Bebeğimizin sağlığına kavuşmasını sağlayan doktorumuza, buradaki hemşirelerimize ve yardımcı personele çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.



ONB(AÖ/CK)