Almanya’dan emekli yapı kontrol mühendisi Hayrettin Yurtöven, Şifne Mahallesi’nde yazlık komşusu olan kardeşi Muammer Yurtöven'in bahçe duvarının 75 santimetre kendi sınırlarında olması nedeniyle bir süre önce dava açtı. Davayı kazanan ağabey Yurtöven, duvarı yıktırıp, yerine tapudaki ölçülere göre tel örgü çektirdi. Yurtöven, geçen Cuma günü de iki bahçenin ortasında kalan ve kardeşinin diktiğini ileri sürdüğü erik ağacının kendi bahçe tarafına sarkan dallarını kesti. Dalları kardeşinin evinin önündeki kaldırıma bıraktı.

KESTİĞİ DALLARI KARDEŞİNİN BAHÇESİNE ATTI

Bunun üzerine iki kardeş arasında tartışma yaşandı. Muammer Yurtöven belediyeyi arayıp, çevre kirliliğine neden olduğu gerekçesiyle ağabeyinden şikayetçi oldu. Şikayet üzerine gelen zabıta ekipleri, Yurtöven’den dalları kaldırmasını istedi. Yurtöven bu kez dalları kaldırımdan alıp, kardeşinin bahçesine atmaya başladı. Bunun üzerine çılgına dönen Muammer Yurtöven, zabıta ekiplerinden rapor tutmalarını istedi. Ancak zabıta ekiplerinin olumsuz yanıt vermesi üzerine iyice sihirlendi. Muammer Yurtöven'in "Kalkın gidin" diye bağırması üzerine zabıta ekipleri, olay yerinden ayrıldı.

'BAŞIMDAN OLUK OLUK KAN AKTI'

Zabıta ekiplerinin gitmesinin ardından kardeşinin bahçe çitinin önüne geldiğini belirten Yurtöven şu iddiada bulundu:

"Önce 'Atma, atma' diye bağırdı. Ardından da, 'Sizi öldüreyim de rahat edeyim' diyerek, elindeki 30 santimetre uzunluğundaki bir tahta parçasını suratıma fırlattı. Can havliyle sırtımı döndüğümde bu defa 1.5 metrelik demir çubukla peşpeşe iki kez başıma vurdu. İkinci vuruşunda, kendimden geçerek yere yığıldım. başımdan oluk oluk kan akıyordu. Ancak hala öfkesi dinmemişti. Demir çubuğu eşim Renate Hildegard’a fırlattı. Ancak, eşim son anda çekilince, isabet etmedi."

BAŞINA 9 DİKİŞ ATILDI

Daha sonra eşiyle birlikte bağırarak yardım istedikleri komşularının haber vermesi üzerine gelen ambulans ile Özel Sissus Hastenesi'ne kaldırıldığını anlatan Yurtöven’in başına 9 dikiş atıldı. Yurtöven, bu ilk müdahalenin ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi. Burada tedavisine devam edilen Yurtöven, bir gün sonra taburcu edildi. Soluğu savcılıkta alan Yurtöven, kardeşinin endisini öldürmek istediğini ileri sürüp, şikayetçi oldu. Yurtöven, halen düz çizgileri seçmekte ve dengesini sağlamakta zorlandığını belirtip, "Araba kullanamıyorum. Bir çok ihtiyacımı da eşiminin yardımıyla görebiliyorum. Bunu bana yapan kardeşime, en ağır cezanın verilmesini istiyorum" dedi.

'VURMADIM, SENDELEYİP DÜŞTÜ'

Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Muammer Yurtöven ise, "İddia edildiği gibi ağabeyimi ben yaralamadım. Dalları atmak isterken sendeyip düştü. Hatta yerdeki dalın bir kısmı da çenesine geldi. Yerde demir, taş gibi bir sürü şey vardı. Onlardan yaralanmış olabilir. Sonra da gidip, benim yaptığımı söyleyip şikayetçi olmuş" diye kendini savundu. 



FO(İÖ/COŞ)