Marangoz Mehmet Çetin (29), 7 yıl önce gönlünü kaptırdığı kız arkadaşı Gülsüm Kiraz’ı (25) başka talipleri de olması nedeniyle arkadaşları Salih Taş (40) ve Recep Korkmaz'ın (35) da yardımıyla kaçırdı. Bir inşaat mühendisliği şirketinde sekreterlik yapan ve o dönemde 18 yaşında olan Kiraz, "Benim bir çevrem ve ailem var. Ben seni zaten seviyordum. Böyle bir şey yapmana gerek yoktu" diyerek, kendisini kaçıran Çetin ve arkadaşlarından şikayetçi oldu. Şikayet üzerine üç genç tutuklandı. Çetin’in ailesi mahçup olduklarını, oğullarının hata yaptığını söyleyip, genç kızın ailesinden özür diledi. Bunun üzerine kız tarafı yumuşayıp, iki gencin evlenmelerine razı oldu.

EVLENDİLER AMA KAMU DAVASI SÜRDÜ

Kiraz’ın şikayetini geri alması üzerine 3 genç, 45 gün sonra görülen ilk duruşmada tahliye oldu. Çetin tahliye olduktan sonra, düğün yapıp genç kızla nikah masasına oturdu. Çiftin, bir yıl sonra şu an 7 yaşında olan 'Kübra' adını verdikleri kızları dünyaya geldi. Mutlu olan çiftin yaşamı, Çetin ve iki arkadaşının şikayetin geri alınmasına rağmen hakkında Balıkesir Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan kamu davasında aldıkları 5’er yıl hapis cezası nedeniyle kabusa döndü. Babası öldüğü için annesine de bakmak zorunda olan Çetin, haklarındaki cezanın Yargıtay tarafından onanması üzerine iki arkadaşıyla birlikte Kepsut L Tipi Cezaevi’ne konuldu.

'AİLE BİRLİĞİ BÖYLE Mİ KORUNUR?'

Eşinin cezaevine girmesiyle perişan olduklarını belirten artık çalışmayan Gülsüm Çetin şunları söyledi:

"Eşim beni başka isteyenlerin de olması üzerine kıskanıp kaçırmış. Olayın şaşkınlığı ile şikayetçi olmuştum. Ancak sonra kendisini affedip, şikayetimi de geri aldım. Ancak, yasalar bizi perişan etti. Mutluluğumuzun üzerine gölge düşürdü. Bizim gibi diğer iki aile de mağdur durumda. Bizlere yazık ediliyor. Aile birliği böyle mi korunur? Eşim ve benzeri durumdaki kişilerin affedilip, salıverilmelerini istiyorum."

Nazmiye Çetin ise kendisine oğlunun baktığını belirterek, "Okuma yazmam yok. Elimden hiçbir iş gelmez. Eşim de yok. Oğlum cezaevine girince gelinim ve torunumla ortada kaldık. Devletimizin bu duruma bir çare bulmasını bekliyorum" diye konuştu.



HE(AÖ/COŞ)