2 grup arasındaki çatışmada pompalı tüfekten çıkan saçmaların isabet etmesiyle 1'i çocuk 4 yolcusu yaralanan otobüsün şoförü Hüseyin Karagöz, olay anını anlatırken, "Silah ve bağırma seslerini duyunca gaza bastım. Sonra vurulanlar olduğunu anlayınca da gaza basıp hastaneye gittim" dedi.

7 yaşındaki Yusuf Kerem Demirel, ablası ve 2 yolcunun yaralandığı olay sonrası soğukkanlılığını koruyarak otobüsü hastaneye süren şoför yaşadıklarını anlattı. Ateşlenen tüfeğin camlarını kırdığı otobüsüyle yolcu taşımaya devam eden şoför Hüseyin Karagöz, şunları söyledi:

"Yoldan geçerken olaylar olduğunu gördüm ve bu sırada silah sesi duyduk. Paniğe kapılmayarak hemen olay yerinden uzaklaşmak için gaza bastım. Bu sırada aynaya baktığımda yolcuların hepsinin yere yattığını ve bir çocuğun kafasından kanlar geldiğini gördüm. Otobüs içerisinde herkes bağırıyordu. Çocuğun annesi ağlayarak 'Çocuğum vuruldu' diyordu. Otobüs içerisinde bulunan bir kadın yaralanan çocuğa müdahale etmeye başladı. Soğuk kanlılığımı koruyarak hemen gaza basıp, en yakın hastaneye doğru ilerlemeye başladım. Ben hastaneye geldiğimde olayı hemen yetkili müdürlerime bildirdim. Zaten otobüslerimizin içinde güvenlik kameraları var ve olayın nasıl yaşandığını hepiniz gördünüz."

"GÖRÜNTÜLERİ İZLEYEMEDİM"

Olaydan sonra otobüs içerisindeki güvenlik kamera görüntülerine bakamadığını belirten Karagöz, "Çocuğun vurulma anı kameralara yanmıştı. Ama olaydan sonra o görüntüleri izlemeye yüreğim dayanmadı" dedi.

Şanlıurfa Belediyesi Ulaşım Müdürü Abbas Yavuz ise olay sırasında otobüs şoförü Hüseyin Karagöz'ün soğukkanlılığını kaybetmediğini belirterek, kendilerinin zaman zaman olası acil durumlarda sürücülerin nasıl davranması gerektiği konusunda eğitimler verildiğini kaydetti.



ÖP(HK/ESM)