Geçen perşembe günü, Ulubatlı Mahallesi'nde Şanlıurfa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği üyeleri arasında destekleme primi yüzünden çıkan tartışmada iki grup pompalı tüfeklerle birbirine ateş açtı. Ortalığın savaş alanına döndüğü silahlı kavgada belediyeye ait halk otobüsü çatışmanın ortasında kaldı. Otobüste bulunan Zeliha Demirel ile kucağındaki kardeşi Yusuf Kerem, kavga sırasında ateşlenen tüfekten çıkan saçmalara hedef olarak baş ve kollarından yaralandı. Otobüs yolcularından Ali Mermertaş ile İbrahim Halil Atmasoy da hafif yaralandı. Yolcuların yaşadığı dehşet anları, otobüsün güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

13 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Olayın ardından inceleme başlatan polis, kavgaya karıştığı saptanan 13 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada, olayda kullanılan 5 pompalı tüfek, 140 fişek ve 1 tabancayı ele geçirildi.

Gözaltına alınan Mehmet Salgut, Ahmet Aydoğdu, Ömer Gelez, Mahmut Aydoğdu, İbrahim Halil Aydoğdu, Ali Şeyhanlıoğlu, Haçim Kan, Zeynel Abidin Aydoğdu, Casım Bulut, Mehmet Dal, İsmail Kakun, Necmi Kakun ve Samet Aydoğdu, polis sorgusunun ardından öğle saatlerinde adliyeye sevk edildi.

Polis sorgusu ve yapılan incelemede, otobüste ablasının kucağında ağır yaralanan ve hastanede yaşam mücadelesi veren Yusuf Kerem Demirel'i vuran saçmaların şüphelilerden Mehmet S.'nin ateşlediği tüfekten çıktığı saptandı.



(HK/CK)