Olay, 2010 yılının Nisan ayında Gökçebey İlçesinde meydana geldi. Cumhuriyet Savcılığı’nın hazırladığı iddianameye göre Amcası B.K. ile aynı apartmanda oturan Şafak K., bahçede oynayan kuzeni N.K.’yı alarak amcasının evine gitti.

Evde kimsenin olmamasını fırsat bilen Şafak K., yemek yiyip televizyon izledikten sonra küçük kızla ters ilişkiye girmek istedi. İlk denemesinde başarılı olamayan Şafak K. mutfaktan aldığı sıvı yağı kendi cinsel organına sürdükten sonra tekrar denemeye kalkıştı. Ancak bunda da başarılı olamayan Şafak K., kızın cinsel organına sürtünme yoluyla cinsel istismarda bulunduktan sonra evden ayrıldı. Küçük kızın, başından geçenleri anlatması üzerine baba B.K., Gökçebey İlçe Emniyet Amirliği'ne giderek yeğeninden şikayetçi oldu.

KÜÇÜK KIZIN RUH SAĞLIĞI BOZULDU

Ancak, bir süre sonra B.K., şikayetinden vazgeçti. Psikolog nezaretinde ifadesi alınan N.K. ise olayı anlattı. Zonguldak Adli Tıp Şube Müdürlüğü'nden alınan raporda küçük kızın vajinal ve anal bölgelerinde herhangi bir travmatik bulguya ve fiili livata delillerine rastlanılmadı. İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı Biyoloji İhtisas Dairesi'nden alınan raporda ise, N.K.’nın giysilerinden alınan sperm hücresi ve başka biyolojik lekelerin Şafak K.’nın DNA'sı ile uyumlu olduğu anlaşıldı. Bülent Ecevit Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi tarafından, 'N.K.’nın uğradığı cinsel istismar sonucu ruh sağlığının bozulduğu' yönünde rapor verildi. 

28 aydır 'Küçük yaşta çocuğa nitelikli cinsel istismar' suçundan cezavinde bulunan tutuklu sanık Şafak K., 15 yıl hapis cezası istemiyle yargılandığı Zonguldak 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde son kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya tutuklu sanık Şafak K., yakınları ve avukatı katıldı. Son sözü sorulan Şafak K. suçlamaları kabul etmeyerek,  "Tahliyemi istiyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, sanığın küçük kıza cinsel istismarda bulunduğu kanaatine vararak, Şafak K.’yı 12.5 yıl hapis cezasına çarptırdı.

GG(DS/COŞ)