Başkale'nin İran sınırında bulunan, ilçeye 60 kilometre uzaklıktaki Böğrüpek Köyü'nde 41 yaşındaki Şevket Adıyaman ve 61 yaşındaki annesi Belgin Adıyaman evlerinde kömür sobasından sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi. Başka bir odada bulunan çocukların fark etmesi üzerine durum köy muhtarına bildirildi. Köy Muhtarı Cengiz Uluç ise jandarma ve 112 Acil Servisi'ni aradı. Günlerdir etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan köy yolunu açmak için karla mücadele ekipleri ile birlikte 2 paletli ambulans saat 16.00 sıralarında yola çıktı.

Yolda kar kalınlığının yer yer 1 metreyi bulması nedeniyle ekipler güçlükle köye ulaştı. Sağlık ekipleri, ilk müdahalenin ardından Şevket Adıyaman ve annesi Belgin Adıyaman'ı paletli ambulansa aldı. Bu sırada, köyde 2 diyaliz hastasının da bulunduğu bilgisi üzerine harekete geçen ekipler, hastalar Halime Poyraz ve Ekrem Turca'yı da diğer paletli ambulansa alarak ilçeye döndü. Dönüş yolunda tipi nedeniyle zor anlar yaşayan ekipler, hastaları saat 23.00 sıralarında Başkale Devlet Hastanesi'ne ulaştırarak tedaviye alınmalarını sağladı. Hastane yetkilileri, olumsuz durumlar için tüm ekipleri hazır tuttuklarını söyledi.

Diğer taraftan, Başkale Özel İdare Karla Mücadele ekipleri ise kapalı 84 köy ve mezara yolunu açmak için çalışmalarını sürdürüyor.



EE(FE/CK)