BEÜ Öğrenci Kollektifleri üyesi öğrenciler, dün iddiaya göre merkez kampüsündeki Prof. Dr. Arif Amirov Salonu'nda yeni YÖK yasası ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlemek için rektörlükten izin aldı. Rektörlük, daha sonra salonda tadilat yapılacağı gerekçesiyle toplantıyı iptal etti ve öğrencilere aynı kampüste başka bir salon gösterdi. Ancak öğrenciler tahsis edilen salonda kendilerine sadece 30 dakika süre tanındığını belirterek duruma tepki gösterdi.

Prof. Dr. Arif Amirov Salonu önünde toplanan öğrenciler, salona girmek isteyince üniversitede görevli güvenlik görevlilerinin müdahalesiyle karşılaştı. Bunun üzerine öğrenciler rektörlük önüne kadar yürüdü. Burada halaylar çeken öğrenciler, oturma eylemi yaptı. Güvenlik görevlileri, öğrencileri rektörlük çevresinden uzaklaştırmak isteyince arbede çıktı. Basın mensuplarının kampüse alınmadığı olayda kampüs önünde bekleyen çevik kuvvet ekibi içeriye girerek öğrencilere müdahale etti ve 21 kişiyi gözaltına aldı.

Öğrencilerden 14'ü, emniyette ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. 7 öğrenci ise güvenlik görevlilerine mukavemet ve darp iddiasıyla bugün adliyeye sevk edildi. Öğrencilerin savcılığa sevki sırasında adliye önünde toplanan arkadaşları duruma tepki gösterdi. Öğrenciler adına konuşan Burcu Özbek, üniversite içinde yaptıkları eylemde polisin ve güvenlik görevlilerinin sert müdahalesiyle karşılaştıklarını söyledi. Öğrenciler, basın açıklamasının ardından dağıldı.



GG(EE/AK)