Yalova'da kent merkezinde Adnan Menderes Mahallesi’ndeki Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yeni hizmet binasının temel atma törenine katılan Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, ülkede 20 milyonluk yapı stoku olduğunu söyledi. Balta, "Türkiye’de 20 milyon konut stokumuz var. Bunun yaklaşık 6.5- 7 milyonu güvenli değil. Deprem olmadan insanlarımızı güvenli, sağlıklı ortamlarda yaşatmak için devlet olarak önlem almamız lazım. Bakanımız Erdoğan Bayraktar öncülüğünde Türkiye’de yaklaşık 6.5- 7 milyon konut 20 yıl içerisinde yıkılıp, sağlam, güvenli ve çevreye de duyarlı binalar yapılarak insanlarımızın hizmetine sunulacaktır" diye konuştu.

Vatandaşlardan da kentsel dönüşüm konusunda duyarlılık beklediklerini söyleyen Balta şöyle konuştu:

"Van Depremi’nden sonra Sayın Başbakanımızın 'Siyasi hayatımıza mal olsa dahi bunları yapacağız' söylemi ve bu işin arkasında bizlere çok büyük destek vermesi, bizim şevkimizi, heyecanımızı artırmaktadır. Sadece bizim bakanlığımızın yapacağı çalışmalarla başarıya ulaşılmaz. Toplumsal olarak sivil toplum kuruluşlarının özellikle il müdürlükleri, valiliklerimizin, kaymakamlarımızın belediye başkanlarımızın, yerel yöneticilerimizin ve en önemlisi vatandaşlarımızın bu olaya duyarlı olması lazım" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Yalova Valisi Esengül Civelek ve AK Parti Yalova İl Başkanı Mustafa Pehlivan birlikte temel atma butonuna basarak ilk harcı attı. Yapımına başlanan hizmet binasının 2013 yılının Haziran ayında tamamlanması hedefleniyor.



ÖÇ(FK/SS)