Geçen aralık ayında, Güzelbahçe'den Konak yönüne giderken arkadaşının kullandığı otomobilin bir başka araçla çarpıştığı kazada ağır yaralanan Nil Buket Gülergin hastanede tedaviye alındı. İki hafta süren yaşam mücadelesi sonunda beyin ölümü gerçekleşen Gülergin'in organları, ailesi tarafından bağışlandı. Gülergin'in, korneaları, ikiye bölünen karaciğeri, böbrekleri ve kalbi, uygun hastalara nakledildi. Üniversiteye girmek için dershaneye devam eden genç kız, 7 kişiye can oldu. Arkadaşları arasında `Angel' lakabıyla tanınan, organlarıyla yaşam meleği olan Nil için, ailesi ve sevenleri, adına orman kurulması amacıyla fidan bağışı kampanyası başlattı. Sevenleri, `O, başka bedenleri yaşattı, biz de onu fidanlarımızla yaşatalım' çağrısıyla sosyal paylaşım sitelerinde ve çevrelerinde örgütlendi. Ege Orman Vakfı ile birlikte Çeşme Ildırı'da orman oluşturulması için harekete geçildi.

Kampanya bir anda tüm Türkiye'ye yayıldı ve iki ay gibi kısa bir sürede 15 bin fidana ulaşıldı. Çeşme Ildırı'da oluşturulan "Nil Buket Gülergin Ormanı"nda Nil'in annesi Şennaz Şengül ve yakınları, Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol, CHP'li Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ve kalabalık bir katılımla düzenlenen törenle, fidanlar Nil anısına dikildi.

15 BİN FİDAN

Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol, bölgedeki ağaçlandırma çalışmalarının İzmir Orman Bölge Müdürlüğü işbirliği ile sürdürüldüğünü belirterek, "Nil'in annesi Şennaz Hanım kazadan sonra asil bir davranışla organ bağışında bulunarak 7 kişiye, ağaçlandırma kampanyası ile de 15 bin fidana can verdi. Yitirdiklerimizi fidanlarda yaşatma düşüncemize sahip çıkan doğaseverlere şükranlarımızı sunuyoruz" dedi. Gençol, Nil'in annesi Şennaz Şengül'e plaket verdi.

Törende konuşan acılı anne Şennaz Şengül, "Nil'in ruhunun burada bizimle olduğuna ve bizi hissettiğine inanıyorum. Nil fidanlarda yaşayacak" diye konuştu. Ormanın oluşturulmasına katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

ARKADAŞI İÇİN DE ORMAN KURULDU

Nil Buket Gülergin'in ilkokul arkadaşı Beyza Şenonay da geçen ağustos ayında staj için gittiği Avusturya'nın başkenti Viyana'da, dayısının kullandığı otomobilin başka araçlarla çarpıştığı kazada ölmüştü. Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi olan, lisanslı olarak yaptığı buz pateni sporunda birçok madalyası bulunan, 2010 yılı Miss & Mr Model yarışması finalistlerinden Beyza Şenonay'ın ailesi ve sevenleri, genç kızı fidanlarda yaşatmak için kampanya başlatmıştı. Türkiye'nin birçok yerinden kampanyaya bağışlar yapılırken, Şenonay'ın adını taşıyan Seferihisar Kavakdere'deki orman, 4 bin fidanla, geçen 13 Mayıs'ta açılmıştı. Yakınları, Şenonay'ın 14 Aralık'taki doğum gününe kadar ormandaki fidan sayısının 10 bini bulmasını hedeflediklerini belirtmişti.