Melikgazi İlçesi Mimarsinan Şirintepe Mahallesi Gaffar Okan Caddesi'nde dün akşam meydana gelen kazada, Ahmet Variyenli'nin kullandığı 38 SP 668 plakalı otomobil ile Celalettin Rumi Erol yönetimindeki 34 AV 1122 plakalı otomobil çarpıştı. 38 SP 668 plakalı otomobilde bulunan Ahmet Variyenli (32), Hacer Variyenli (29), E.E.(6) ve 1 yaşındaki B.V. ile 34 AV 1122 plakalı otomobilde bulunan Celalettin Rumi Erol (53), Münevver Erol (46) ve 1 yaşındaki E.A., yaralı olarak ambulanslarla Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kaza nedeniyle yolda ulaşım bir süre yapılamadı. Kaza sonrasında toplanan bir grup vatandaş da, yol yapım çalışmalarının uzun süreden beri devam etmesini protesto etti. Bir süre araç geçişini de engelleyen vatandaşlar, yol yapım çalışmalarının bir an önce bitirilmesini ve meydana gelebilecek kazaların önlenmesini istedi.

Yolun trafiğe kapanması polis ekiplerini de harekete geçirdi. Araç geçişini sağlamak isteyen polis ekipleri ile yolu trafiğe kapatan vatandaşlar arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Polis ekiplerinin çabaları sonrasında ikna edilen vatandaşlar dağılırken, Kayseri-Malatya karayolu yeniden trafiğe açılabildi. Yetkililer, kaza ile ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.



FÇ(OE/AAA)