Geçen 23 Ekim'deki depremde enkaz altında kalmaktan zor kurtulan aile bir süre akrabalarının yanında kaldıktan sonra kiralık bir ev bulup taşındı. Fakat bu kez de 9 Kasımki 5.6 büyüklüğündeki deprem meydana geldi. Kiraladıkları evde bu depremde hasar görünce orada kaldılar ve evin bahçesine piknik çadırı kurarak buraya geçtiler. Anne, baba ve 4'ü kız 1'i erkek çocuklarıyla birlikte piknik çadırında yaşam mücadelesi veren aile hem soğukla hemde hastalıkla mücadele etmeye başladı.

Kaldıkları piknik çadırı en çok göğüs kanseri olan Refika Ertuş ile kalp hastası eşi Kerim Ertuş'u etkiledi. Anne Ertuş, bu hastalığı nedeniyle birçok defa ameliyat geçirirken deprem nedeniyle tedavisi yarım kaldı. Çocuklardan 16 yaşındaki lise 1'inci sınıf öğrencisi Sevim Ertuş, şunları anlattı:

"Babam ve annemin bu durumu bizi çok etkiliyor. Biz çalmadık kapı bıramadık. Değil konteyner, 1 çadır bile alamadık. Küçüçük piknik çadırında 7 kişi barınmak zorunda kalıyoruz. Hava çok soğuk. Çadır altından eriyen kar suları yataklarımızı ıslatıyor. Biz bir şekide idare etmeye çalışırız. Fakat annem ve babam için çok zor. Bize uzanacak yardım elini bekliyoruz. Biz yiyecek giyecek yardımı istemiyoruz. Sadece barınma sorunumuzun çözülmesini istiyoruz." 



GÖ(FK/İD)