Kentin Çöşnük Mahallesi’nde inşaatın tepesinde bir kadını görenler durumu polise bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen polis çevrede önlem aldıktan sonra Ö.K.’yi intihardan vazgeçirmek için çalışma başlattı. Bir yandan da inşaatın balkonundan sarkmaya çalışan Ö.K. herkesin yüreğini ağzına getirdi. İtfaiye aşağıda branda ve hava yastığı ile önlem aldı.

POLİS TARTAKLADIĞI İÇİN İNTİHARA KALKIŞMIŞ

Olay yerine getirilen psikologla görüşmeyi reddeden Ö.K., aşağıda kendisini görüntüleyen kameramanlardın birinin yanına gelmesini istedi. İnşaat çıkan kameramana açıklamalarda bulunan Ö.K., evindeki bir arızdan dolayı belediye ekiplerini çağırdığını, ancak aradan geçen 10 gün sonra gelen görevli ile sorunu halletmediği için aralarında tartışa çıktığını söyledi. Görevlinin çağırdığı polisin kendisini tartakladığını ileri süren Ö.K., "O polis şimdi yanıma gelsin" diye bağırdı.

Bu sırada inşaata çıkan kadın polisler, aşağıya tuğla atmaya başlayan Ö.K.'yı bir anlık dalgınlığından yararlanarak yakaladı. Aşağıya indirilen ve sağlık görevlileri tarafından sakinleştirilen Ö.K. daha sonra ambulansla Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Ö.K.'nın kardeşinin ölmesi üzerine psikolojisinin bozulduğu, intihar etmek için inşaat çıkmadan önce de yolda "Ezin beni" diyerek bazı araçların önüne atlamaya kalkıştığı belirtildi.