Fatma Nalbant'ın, henüz 14 yaşında evlenip 4 çocuk sahibi olduğu maden işçisi eşi Ahmet Çetin, 2005'te çalıştığı maden ocağında göçük altında kalarak yaşamını yitirdi. Ailesinin çocuklarına bakmaması üzerine 20 yaşında ayakkabı boyacısı 48 yaşındaki Metin Nalbant ile ikinci evliliğini yapan Fatma Nalbant'ın 3 çocuğu daha oldu.

Fatma Nalbant'ın, gözlerindeki yüzde 61 görme kaybı nedeniyle 3 ayda bir 680 TL engelli maaşı alan eşi Metin Nalbant ve 7 çocuğuyla birlikte duvarları çatlak, her an yıkılma tehlikesi bulunan 2 odalı gecekondu evde verdiği yaşam mücadelesinin gazetelerde yer alması, hayırseverlerin dikkatini çekti. "Şimdiki aklım olsa bu kadar çocuk doğurmazdım. Çünkü bakamıyorum. İstediklerini alıp giydiremiyorum" diyerek yaşadığı pişmanlığı dile getiren Fatma Nalbant'ı arayan birçok kişi, ayni ve nakdi yardım sözü verdi. Bir hayırseverin de ev sözü verdiği Nalbant ailesine, içinde oyuncak da bulunan yardım paketlerinden bir kısmı ulaştı.

Fatma Nalbant'ın gelen yardım paketleri üzerine çocuklarıyla yüzü gülmeye başladı. Nalbant, "Çok arayan oldu. Bir isteğimiz olup olmadığını soruyorlar. Şu birkaç gün çocuklarımın boğazından sıcak yemek geçti. En önemli sorunumuz ev. Bir hayırsever, belediyenin yer tahsis etmesi durumunda ev yaptıracağı sözünü verdi. Bunu duyunca çok sevindim. İnşallah gerçekleşir ve başımızı sokacak bir eve sahip oluruz" dedi.

Nalbant, babasının 4 erkek kardeşini okuturken, kendisi ile birlikte 2 kızkardeşini okutmadığını hatırlattı. Fatma Nalbant, "Okumayı çok istemiştim. Ama babam, 'Kızlar okumaz, çalışır' diyerek bizi okutmadı. Bağda, bahçede çalıştık. Biz eşimle bütün imkansızlıklara rağmen çocuklarımızı okutmak istiyoruz. 2 büyük kızımız ile oğlumuz şu anda okula gidiyor. Yırtık ayakkabıyla yamalı çoraplarla da olsun okula gönderiyoruz. Sonuna kadar onları okutmak istiyorum" diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar Zonguldak İl Müdürlüğü'nde görevli uzmanlar da dün Nalbant ailesinin evinde inceleme yaptı. Aileyle ilgili hazırlanacak raporun, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na gönderileceği belirtildi.



GG(EE/BT)