Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala ve beraberindeki şube müdürleri, Ceylanpınar'da TİGEM arazisinde Suriyeli sığınmacılar için kurulan Telhamut Çadırkenti'ni ziyaret etti. Pala ve beraberindekiler Suriyeli sığınmacıların barındığı çadırkentte incelemeler yaptı.

Ahmet Pala, Suriyeli sığınmacılara 16 çadırda okul öncesi, okuma yazma ve mesleki kursların verildiğini ifade etti. Ceylanpınar'daki çadırkentte çocuk ve yetişkinlere yönelik okuma-yazma kursları, bilgisayar ve internet kullanımı, biçki-dikiş, erkek ve kadın kuaförlük ile Kuran kursu açıldığını belirten Pala, şöyle konuştu:

"Bu kurslarımızda toplam 7 bin 97 kişiye eğitim verilmektedir. Nisan ayından itibaren Ceylanpınar'daki çadırkente Suriye'den gelenlere yönelik eğitim çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. 16 çadırda çeşitli kurslar düzenlenmektedir. Bayan ve erkeklere ayrı okuma yazma kursunun yanında okul öncesi eğitim, bilgisayar, biçki-dikiş ve kuaförlük kursu açarak onlara mesleki eğitim alanında da hizmetler sunuyoruz. Öğretmenlerimiz bu sıcakta tatil yapmadan çadırlarda canla başla çalışarak Suriyeli misafirlerimize hizmet veriyor" diye konuştu.



(HK/AAA)