Üzüm bağları içinde açılan tesiste son teknoloji ile kurulumu yapılmış şaraphane, Fransız meşe fıçılarının bulunduğu mahzen, şarap tadım odaları, açık- kapalı restoran, toplantı salonları ve vintage tarzında döşenmiş biri suit beş oda bulunuyor. Viyanalı bir mimar tarafından tasarlanan ve biri göz diğeri çocuk endokrin uzmanı Bilge- Gülgün Yamen çiftine ait otelin tesislerinde üretilen şaraplara antik çağ bilgelerinin isimleri veriliyor.

Bilge Yamen, doğa ile iç içe olan tesiste antik çağda yaşamış yedi bilgenin isminden esinlenerek yola çıktıklarını söyledi. Yamen, "7 Bilgeler Efes, Milet, Priene, Samos gibi döneminin kültür merkezlerinde felsefe üretmiş, bu coğrafyayı dünyanın ilgi odağı yapmışlar. Bizde aynı yörede huzur ve keyfi bilgece sürdürmek için Şaraphane, Restoran ve Oteli açtık. İlk üretimimiz şaraplara Miletli felsefeci Thales (Cabarnet Savignon- Merlot- Şiraz), Urlalı filozof Anaxagoras (Chardonnay) ile Atina demokrasisinin temelini attığı kabul edilen, var olduğu sürece adaleti sağlamayı görev edinen, antik çağın en eski şairlerinden olarak da tanımlanan Solon (Shiraz) isimlerini verdik. Önümüzdeki yıllarda üreteceğimiz diğer dört markamıza diğer dört bilge olan Bias, Pythagoras, Khilon, Pittakos'un isimlerini vereceğiz" dedi.

7 Bilgeler Şaraphane Oteli'nin açılışını Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı ile Bilge- Gülgün Yamen çifti birlikte yaptı.



LS,VE(AÖ/BT)