Kemer Beldesi'nde oturan Özlem Ç., dün gece Kemer Jandarma Komutanlığı'nı arayarak, 2 yıl önce evlendiği eşi 24 yaşındaki İ.Ç. tarafından dövüldüğü ihbarında bulundu. İhbarı değerlendiren jandarma ekipleri, gittikleri adreste 7 aylık hamile olduğu belirlenen kadını, yarı baygın halde buldu. Haber verilmesi üzerine gelen 112 Acil Servis ekipleri, Özlem Ç.'ye müdahale etti, ardından ambulansla Fethiye Devlet Hastanesi'ne götürdü. Tedavisi devam eden Özlem Ç.'nin yüzünde şişlikler, vücudunun çeşitli yerlerinde ise morluklar oluştu. Düşük riski bulunan Çetin, Antalya'ya sevk edildi. Eşini dövdüğü gerekçesiyle gözaltına alınan İ. Ç. ise ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

SUYUN ALTINA SOKTU, DÖVDÜ

Yaşadıklarını anlatan Özlem Ç., "Eşim beni banyoya kapattı. Önce beni soğuk suyun altına soktu. Ardından da dövdü" dedi. Özlem Ç., eşinin kendisini dövme gerekçesini ise şöyle anlattı:

"Kayınvalidem, görümcemin çocuklarına bakmam konusunda bana baskı yapıyor. Karşı çıktığım için beni eşime şikâyet etti. Eşim de beni dövdü. Bu dayak da ilk değil. En son dün gece beni soğuk suyla ıslatıp dövdü. Daha sonra beni bir odaya kapattılar. Jandarmayı arayarak yardım istedim. Beni buraya getirdiler, kocamı da karakola götürmüşler. Ama ben daha hastaneden çıkmadan eşimin serbest bırakıldığını öğrendim. Gücüm yetmediği için kendimi koruyamadım. Hiçbir kadının gücü erkeğe yetmez. Hayatımdan endişe ediyorum. Devletin bana sahip çıkmasını istiyorum. Öldükten sonra değil, şimdi sahip çıkılmasını istiyorum. İlla ölmem mi lazım?" diye konuştu.

Özlem Ç.'nin babası Mehmet Garip Akbaş da kızını hastanelik eden damadı İ.Ç.'nin serbest bırakılmasına tepki gösterdi.


----

Ç.: Çetin