Amatör balıkçı olan ve bir kargo şirketinde çalışan Süleyman Civelek, dün sahildeki bir kaferyanın teras katında otururken kıyıdan 70 metre kadar açıkta denizde bir hareketlilik gördü. Hareketi takibe alan Civelek, bunun balık olduğunu anlayınca üzerindeki tişört ve ayakkabılarını çıkararak kot pantolonuyla denize atladı. Yüzerek balığın yanına ulaşan Civelek, daha sonra tartıldığında 7 kilo 350 gram ağırlığında ve 80 santimetre boyundaki levreği elleriyle yakalayarak kıyıya getirdi. 

Kıyıya çıktıktan sonra olayı anlatan Civelek, hayatında hiç bu kadar büyük balık yakalamadığını söyledi. Civelek, "Bu kadar büyük levreği elle yakaladığıma ben de inanamıyorum. Bunun adı mucize" dedi.

Civelek, kafeteryada otururken denizde gördüğü hareketi takibe aldığını ve 5 dakika sonra beyazlığın daire şeklinde döndüğünü kaydetti. Civelek, "Balık olduğunu tahmin ettim. Ceplerimi boşalttım pantolonla denize atladım. Balığın yanına yüzerek vardığımda koca bir balık olduğunu gördüm. Kuyruğuna elimi attım balık silkinerek aşağı daldı. Biraz bekledim tekrar yukarı çıktı bu sefer yüzgeçlerinden yakaladım sırt üstü yüzerek kıyıya çıkardım. Kısmetin insanı nerede bulacağı belli olmuyor" diye konuştu.

Civelek'in yakaladığı levreği 325 TL’ye satın balıkçı ise böyle bir balığı elle yakalamanın mümkün olmadığını belirtti. Balıkçı, "Bu balık daha önce mutlaka darbe almış ve bulunduğu yerden yaralı olduğu için ayrılamamış. Yoksa elle yakalanması mümkün değil" dedi.