Nehir Güngör, aile büyüklerinin anlattıklarına göre doğumundan kısa süre sonra kızamık hastalığına yakalanması üzerine öleceği düşüncesiyle nüfusa kaydettirilmediğini anlattı. Sağlıklı bir hayat sürdürdüğünü anlatan Güngör, "O dönemler köyde kızamıktan ölenler oluyormuş. Babam rahmetli, benim de öleceğimi düşünerek nüfusa yazdırmamış. Sonra kızamıktan kurtulmama rağmen babamla annem öleceğim endişesiyle beni yine nüfusa yazdırmamışlar. Ben de böyle kimliksiz kaldım" dedi.

Güngör, nüfus kaydı olmadığı için anne ve babasından kalan mirastan hak alamadığını da belirterek, şöyle devam etti:

"5 koyunum, 15 de tavuğum var. Onlarla geçinip gidiyorum. Başka da hiç bir şeyim yok. Benden büyük iki ağabeyim, bir de kız kardeşim var, ama hepsi buradan taşınıp gitti. Kız kardeşim Ankara'da. Ben annemle burada yaşıyordum, ama geçen yıl annem de ölünce nüfus kaydım olmadığı için ailemden kalan mirastan hakkıma düşeni alamadım. Şimdi kaydım oldu. Bana düşenleri alacağım" dedi.

Babasının ölümünden sonra evlerinde kendileriyle ilgilenecek bir erkeğin olmadığı için 66 yaşına kadar kimliğini alamadığını belirten Nehir Güngör, "Babamın ölümünden sonra kimse bizimle ilgilenmedi. Babam da öleceğimi düşünerek kimliğimi çıkartmamış. Babamın ölümü üzerine de evimizde erkek olmadı için beni kimse götürüp de nüfusa kaydettirmedi. Ben de böyle kalmışım" diye konuştu.

Balışeyh Kaymakamı Tekin Erdemir ise Nehir Güngör'ün 66 yıl sonra nüfusa kayıt edildiğini belirterek, bundan sonra Sosyal Yardımlaşma Vakfı yardımlarından yararlanacağını, 65 yaşından büyük olduğu için kendisine yaşlılık aylığı bağlanacağını, Sosyal Güvenlik Kurumu'na da kaydının yapılacağını ve sağlık hizmetlerinden ücretsiz  yararlanacağını söyledi. Kaymakam Erdemir, "Devlet olarak, teyzemizin her daim yanındayız. Biraz geç olmuş, ama kusura bakmasın diyelim. Bizim yeni haberimiz oldu bu konudan. İnşallah bundan sonra daha güzel bir hayat sürecek. Bir oğlu var artık. Kendisiyle beraberiz. Her zaman yanımıza gelebilir" dedi.



EG(AY/İD)