Taner Bulut, eşi Banu Bulut ile birlikte 6 ay önce akraba ziyareti için Antalya’ya gitti. Burada böbrek ağrıları şikayetiyle Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan Banu Bulut’un karaciğerinde ödem oluştuğu ve Hepatit–B olduğu belirlendi. Çorlu’ya dönerek ilaçlı tedaviye başlayan Banu Bulut, yurt dışından gelen ilaçların yarısını devletin, kalan kısmını kendilerinin karşıladığını söyledi. Çiftçilik yapan eşi Taner Bulut’un Bağ-Kur’a olan sigorta prim borcu nedeniyle tedavisine devam edemediğini belirten genç kadın şunları söyledi:

"Eşim çiftçilik ile uğraşıyordu. Son zamanlarda işleri kötü gidince son 1 yıldır Bağ-Kur primleri ödeyemedi. Hastalığım nedeniyle geçici olarak 650 TL maaşla özel bir firmada şoförlük yaptı. Orada 2 ay çalıştıktan sonra ayrıldı. Buradan aldığı 2 aylık maaşı ile de yaklaşık 800 TL olan Bağ-Kur primlerini yatırdı. Şimdi işsiz ve ilaçlarımızı alamıyoruz, ben de tedavi olmaya gidemiyorum. 5 aylık çocuğum için yaşamak istiyorum. Ne yapacağımızı bilmiyorum en çok ise ölmekten korkuyorum."

Çalışmadığı için Bağ-Kur borcunu ödeyemediğini belirten Taner Bulut, bu nedenle yaklaşık 600 lira tutarında prim borcunun biriktiğını söyledi. Bulut, "İlaçları alamıyoruz. Bunun içinde eşimin tedavisi şimdilik yarım kaldı. Ne yapacağımı şaşırdım. Hiçbir desteğim de yok" diye konuştu.



MY(LK/İD)