Olay, Selçuklu İlçesi'nde geçen pazar günü saat 20.15 sıralarında meydana geldi. Selim Yaldız, hafta sonu olduğu için çocuklarıyla birlikte hediyelik eşya sattığı işyerine geldi. Yaldız, çocuklarına önceden doğum günü hediyesi olarak aldığı 750 liralık akülü aracı binmeleri için işyerininin bulunduğu binanın otoparkına çıkardı. Bir süre akülü araca binen çocuklar, daha sonra sıkılarak aracı otoparkta bıraktı ve işyerine girdi. Selim Yaldız, akşam çocuklarıyla birlikte ayrılırken yanında çalışan işçilere, işyerini kapatırken akülü aracı içeri almalarını söyledi. Ardından Yaldız ve çocukları evlerine gitti.

İşyerini kapatacakları sıra akülü aracı içeri koymak isteyen işçiler, yaklaşık 60 kiloluk aracın yerinde olmadığını gördü. İşçiler, işyerinin güvenlik kamerası kayıtlarını incelediklerinde, henüz kimliği belirlenemeyen bir kişinin etrafı bir süre gözetledikten sonra akülü aracı kucaklayıp götürdüğünü gördü.

Hırsızlığı öğrenince polise haber verdiklerini belirten Yaldız, "Akülü aracı çocuklarıma doğum günü hediyesi olarak almıştım. Ancak hırsız tarafından çalındı. Olayı polise bildirdim ve yakalanması için çalışma başlatıldı" dedi.

Polis, şüpheliyi yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.



MKY(İA/CK)