Aksaray Emniyet Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, 6 yıl önce Ankara'nın Şereflikoçhisar İlçesi'ne hurda bakır satın almak için gittikten sonra kendilerinden haber alınamayan hurdacı Abdulaziz Yiğit ve Bayram Sevinç'i, bulmak için yeniden dosyayı ele aldı. Dosyada hurdacıların kamyonunun Konya'nın Kulu İlçesi'nde terk edilmiş halde bulunduğu ve son olarak da hurda satmak isteyen Özcan Yıldırım ve Bekir Aktaş ile görüşme yaptıklarından yola çıkan polis, hurdacıların ailesinin ifadesine yeniden başvurdu. Görevliler daha sonra hurdacıların kullandığı cep telefonu operatörü aracılığıyla 6 yıl önce son olarak Şereflikoçhisar'dan sinyal alındığını saptadı. Bunun üzerine o dönem verdikleri ifadelerinde hurdacıların kendileriyle görüştükten sonra yanlarından ayrıldığını ve bir daha görmediklerini belirten Özcan Yıldırım ve Bekir Aktaş'ı yeniden gözaltına alıp, ifadelerine başvurdu. Yıldırım ve Aktaş, çapraz sorguya alındı. Suçu itiraf eden Aktaş, ifadesinde, şöyle dedi:

''Özcan Yıldırım, Abdulaziz Yiğit ve Bekir Aktaş'ı, 'Bir kamyon hurda var' diyerek, çağırdı. Ardından 2 kişiyi başından tabancayla vurduktan sonra üzerlerinde bulunan parayı aldı. Sonra da birlikte iki kişiyi gömdük. Olaydan iki yıl sonra da cesetleri çıkartıp, ilçedeki başka bir boş araziye gömdük.''

Özcan Yıldırım'ın sorgusu sürerken, polis  cesedin ilk gömüldüğü yerde Yiğit ve Sevinç'e ait ayakkabı buldu. Polisin cesetlerin ikinci gömüldüğü yerde, cesetlere ulaşmak için çalışma başlattı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor. 



HB(İA/İD)