Kayıp ya da kaçırılan çocuk soruşturmalarında vatandaşın desteğini almak için ödül sistemini masaya yatıran Emniyet Genel Müdürlüğü ödül sistemini Polis Vazife ve Selahiyet Kanunu'na konulacak ek bir madde ile hayata geçirmeye hazırlanıyor. İlk aşamada hayati tehlike oluşturan soruşturmalarda en az 25 bin TL para ödülü verileceğinin açıklanması sonrası Sakarya'nın Sapanca ilçesinde 6 yıl önce 2,5 yaşında kaybolan ve bir daha haber alınamayan Alev Çetin'in ailesi için umut oldu.

6 YILDIR ARIYORLAR

Dört çocuk sahibi 37 yaşındaki Abdurrahman ve 33 yaşındaki Nuran Çetin çiftinin Alev adlı kızları 12 Haziran 2006'da anneannesinin evinin önünde oynarken kayboldu. Olay sonrası kaçırıldığı düşünülen küçük kız emniyet güçleri ve sivil savunma ekipleri tarafından uzun süre arandı ancak bulunamadı. Kızlarının yerini bilen veya bulanlara 1 daire ve 50 bin dolar para vaat eden aile, aradan geçen 6 yıllık süreçte ise bir sonuca ulaşamadı. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün kayıp çocukların bulunmasında ihbarda bulunanlara ödül vereceğini açıklaması ile acılı aile tekrar umutlandı.

ÜMİTLERİNİ YİTİRMEDİLER

Kızları Alevi'in bulunacağı konusunda ümitlerini hiçbir zaman kaybetmediklerini belirten baba Abdurrahman Çetin, "Çocuğumuz anneannesinin evine gitmişti. Orada akşam saat 19.00 sıralarında kayboldu. Evin önüne çıkıyor ve o gün bugündür ne bir ses ne de bir haber aldık çocuğumuzdan. Her gün çocuğumuz gelecek gibi dört gözle bekliyoruz. Umudumuzu hiçbir zaman kaybetmedik. Allah'tan umudumuzu kesmedik" dedi.

AİLE İHBARCIYA 1 EV VE 40 BİN DOLAR PARA VERECEK

Çocuklarının bulunması durumunda Emniyet Genel Müdürlüğünün vereceği 25 bin TL'nin dışında ihbarcıya 40 bin dolar ve 1 daire daha vereceğini vaat eden baba "Çocuğumuzun kaybolalı 6  yıl oldu ve biz 6 yıldır çocuğumuzu arıyoruz. Bu konuda hiçbir gelişme olmadı. Şu ana kadar hiçbir telefon gelmedi bize. Öyle bekliyoruz. Emniyet Genel Müdürlüğü yeni bir uygulama başlatmış bizimde yeni haberimiz oldu. Bu çok güzel bir şey hem ihbar eden açısından hem de bizim için. Bizde zaten ayrıca bir ödül vermiştik. Bizim ödülümüz 40 bin dolar ve Sapanca'da ikinci katta bir daire kızımı bulan veya ihbar edene bunun haricinde bir de Emniyet Genel Müdürlüğü 25 bin TL verecek. Biz ödülümüzü ilk senesinde de söyledik hala da teklifimiz geçerli. Yeter ki gerçek bir haber veren olsun" diye konuştu. 

Alev'in annesi Nuran Çetin ise "Ben onlara sesleniyorum. Allah rızası için, 6 sene oldu hala taze acısı. Sanki bugün olmuş gibi. Vicdanlarına sesleniyorum Allah rızası için diyorum. Başka ne diyebilirim ki" dedi.



BT(MB/AAA)