Hakkari’nin Çukurca ilçesinde Köprülü Jandarma Tabur Komutanlığı’na 1 Eylül 2006'da  PKK'lı teröristler tarafından saldırıda bulunuldu. Saldırıda şehit olan Asteğmen Zeki Burak Okay, ölümünün 6'ncı yıl dönümünde Pınarbaşı Şehitliği'nde anıldı. Duaların okunduğu anma törenine, Şehit Asteğmenin CHP'den milletvekili aday adayı olan ve bir süre önce Türkiye Harp Malulü Gaziler ve Şehit Aileleri Genel Merkezi ikinci başkanlığı görevine seçilen babası Sezai Okay, akrabaları ve arkadaşları ile gaziler katıldı. Burada konuşma yapan Sezai Okay, 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonunun iptal edilmesini eleştirdi. Terörün bu günlere kadar gelmesini en büyük sebebinin ülkeyi yönetenler ve bugünkü hükümet olduğunu söyleyen Okay, "Bu ülkeyi yönetenler evlatlarımız için şunu söylüyorlar. ‘Üç tane Mehmetçik için şimdi biz meclisimi toplayacağız’. Böyle bir zihniyetin olduğu ülkede terörde asla durmaz, önlenemez" dedi.

ELİNİZDEKİ VARLIKLARIN KIYMETİNİ BİLİN

Türkiye’de terörle mücadelenin profesyonelce yapılması gerektiğini vurgulayan Sezai Okay, “Bizim yavrularımızla eline hiç silah almamış çocuklarımızla bunlar olmaz. Ülke 2001 yılında sıfır terörle bu iktidara teslim edildi. Başbakan’ın Diyarbakır konuşmasından sonra terör bu noktalara geldi. '50 bin profesyonel asker yaratacağız' deniyor. Ön müracaat 17 bin 827 kişi. Asıl müracaat 3 bin 80. İçinde 992 kişi seçilmiş. Nasıl profesyonel asker yaratacaksınız. Terörle mücadele edebilecek şekilde yetiştirin. 850 bin askerin 250 binini saç kesen, berberlik yapan, patates soyan, ayakkabı boyayan kişiler olarak kullanmayın. Siz elinizdeki varlıkların kıymetini bilin. Ülkesi için canını vermeye hazır davulla zurna ile askere giden çocuklara sarılınız. Onlara profesyonelce, terörle mücadele edebilecek yetenekleri kazandırınız" diye konuştu.

Makine Mühendisi Asteğmen Zeki Burak Okay'ın annesi Neriman Okay, oğlunun şehit haberini aldığında, "Vatan sağolsun demeyeceğim.Hakkımızı helal etmiyoruz" demişti.